«Δίνουμε δουλειές» ‘φωνάζει’ η γαλακτοβιομηχανία των ΗΠΑ

Οι θεσμικοί φορείς ετοιμάζουν καμπάνια ενημέρωσης κράτους και πολιτών.

Με στόχο να υποδείξει στους υπεύθυνους χάραξης εθνικής εμπορικής πολιτικής τον οικονομικό αντίκτυπο της γαλακτοκομικής βιομηχανίας, η Διεθνής Ένωση Γαλακτοκομικών Προϊόντων (International Dairy Foods Association-IDFA) ένωσε τις δυνάμεις της με άλλες δύο βιομηχανικές ενώσεις στην εκστρατεία “Έχεις δουλειές;”.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η IDFA, μαζί με το Συμβούλιο Εξαγωγών Γαλακτοκομικών Προϊόντων των ΗΠΑ (U.S. Dairy Export Council -USDEC) και την Εθνική Ομοσπονδία Παραγωγών Γάλακτος (National Milk Producers Federation -NMPF), ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας προωθητικής ενέργειας και διαφημιστικής εκστρατείας με τίτλο: «Έχεις δουλειές; Η γαλακτοκομία δημιουργεί θέσεις εργασίας, οι εξαγωγές δημιουργούν ακόμα περισσότερες».

«Είναι κάτι που η IDFA προετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Bailey Wood, υπεύθυνος επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ της Ένωσης  αναφερόμενος στην εκστρατεία. «Θέλαμε πραγματικά να επισημάνουμε ιδίως στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής πως η βιομηχανία μας, δημιουργεί θέσεις εργασίας σε κάθε κράτος και πως οι εξαγωγές δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της IDFA.

Μέχρι του χρόνου η εκστρατεία θα παρουσιάσει αφηγήσεις επιλεγμένων προσώπων κυρίως  γαλακτοπαραγωγών και λιανοπωλητών γαλακτοκομικών προϊόντων, αφηγήσεις που θα αναρτηθούν  στο σχετικό site της καμπάνιας. «Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, θέλουμε το κοινό να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας. Δεν θα παρουσιάσουμε μόνο αριθμούς, αλλά τις ιστορίες π.χ. εταιρειών παγωτού με ζωή 100 χρόνων» δήλωσε ο Wood.

Στις ΗΠΑ η γαλακτοβιομηχανία αποτελεί ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα με τεράστιο αντίκτυπο στην εθνική οικονομία. Στη συγκεκριμένη βιομηχανία απασχολούνται περίπου 3 εκατ. εργαζόμενοι, δαπανώνται για τους μισθούς τους πάνω από 39 δισ. δολάρια, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου πλησιάζει τα 630 δισ. δολάρια.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι, αν και οι σχεδιασμοί τους για την προβολή της γαλακτοβιομηχανίας έχουν τη ρίζα τους πολλά χρόνια πίσω, σήμερα πάντως επωφελούνται από τη σημαντική στροφή της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής που χάραξε και ακολουθεί η Προεδρία Trump και στοχεύουν να βάλουν και πάλι στον παγκόσμιο χάρτη του εμπορίου τα αμερικανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, συνεχίζοντας παράλληλα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κάτι που είναι άλλωστε μια από τις κύριες επιδιώξεις του νέου Αμερικανού Προέδρου.

You might also like