Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος σήμερα και …γενέθλια για εμάς!

Σαν σήμερα, το 2017, ξεκίνησε το www.dairynews.gr.

Μια διπλή σημαντική επέτειο για τον κόσμο του γάλακτος γιορτάζουμε σήμερα 1η Ιουνίου 2018, εδώ στο περιοδικό Dairy News και το site www.dairynews.gr,  και με αφορμή αυτή τη διπλή επέτειο τα κείμενα του site σήμερα και οι αναρτήσεις μας είναι, κατά κάποιο τρόπο, …εορταστικά!

 

Γιορτάζουμε λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος 2018, μια συμβολική ημέρα εορτασμού για την παγκόσμια γαλακτοκομία η οποία θεσπίστηκε το 2001 από τον Food & Agriculture Organisation των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τα γενέθλια του www.dairynews.gr, του πρώτου εξειδικευμένου site  για την κτηνοτροφία, τη γαλακτοπαραγωγή, τη γαλακτοκομία και την τυροκομία, το οποίο ανέβηκε στον αέρα του παγκόσμιου διαδικτύου σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, την 1η Ιουνίου του 2017!

Από χρονιά σε χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος γίνεται όλο και σημαντικότερος ως θεσμός για την παγκόσμια γαλακτοκομία και μόνο πέρυσι, κατά τη διάρκεια της 1ης Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν 588 διαφορετικές εκδηλώσεις σε 80 χώρες με την πρωτοβουλία θεσμικών ενώσεων, κοινωνικών ή άλλων ιδρυμάτων και, φυσικά, γαλακτοβιομηχανιών και κτηνοτρόφων.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί ένα επίσης πολύ μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, από εορταστικές εκδηλώσεις σε κορυφαίες γαλακτοπαραγωγές χώρες (Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, ΗΠΑ κ.ά.), μέχρι κοινωνικές, σχολικές κι επιχειρηματικές εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ώρες το www.dairynews.gr θα παρουσιάσει κάποιες από τις εκδηλώσεις ή τις προωθητικές ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί στη χώρα μας από σημαντικές γαλακτοβιομηχανίες και θεσμικούς ή άλλους φορείς.

You might also like