Φωτοβολταϊκό, μέρισμα 1.000 ευρώ και δύο γάλατα από την ΕΒΟΛ

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’  αυτών. Η διανομή μερίσματος και δύο νέα προϊόντα συνθέτουν το θετικό κλίμα στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία

 

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσεως 2017 και ο Πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος (στη φωτογραφία απο το συνέδριο του ΣΑΣΟΕΕ) ενημέρωσε τη γενική συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου (18 εκ.ευρώ ), αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε  η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 500.000 ευρώ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η ως άνω επένδυση θα κατασκευασθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στο Στεφανοβίκειο, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί  εξ’ ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου και θα  αποσβεστεί εντός διετίας.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του  μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών (τα δύο προϊόντα στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της ελληνικής επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών. Επίσης αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 1.000 ευρώ στα μέλη του Συνεταιρισμού.

You might also like