Αποστόλου: Αναγκαία η ενιαία Κυκλαδική παραγωγική ταυτότητα

Στη Νάξο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνεδρίας για την «Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση» του 15ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο. Από μεγάλο Κυκλαδονήσι επεσήμανε οτι είναι αναγκαιότητα η συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας.

 

Σε πρώτη φάση ο υπουργός επισκέφθηκε το Φράγμα Τσικαλαριού όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του εγγειοβελτιωτικού έργου. Πρόκειται για έργο η κατασκευή του οποίου εντάσσεται στα έργα του ΠΑΑ και θα αποτελέσει έργο πνοής για το νησί, καθώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει δυσχέρειες με την επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες.

Στη συνέχεια ο υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΕΑΣ Νάξου και αμέσως μετά  πραγματοποίησε επισκέψεις σε μεταποιητικές μονάδες του νησιού. Στις παραπάνω συναντήσεις του με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου της Νάξου, ο υπουργός,  μεταξύ άλλων, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός  νέου παραγωγικού μοντέλου που θα πρέπει να στηριχθεί και στη συνθετική αξιοποίηση των κοινών ή ξεχωριστών παραγωγικών δυνατοτήτων όλων των νησιών των Κυκλάδων, ώστε να προκύπτουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή υποδομές, με κυκλαδική προστιθέμενη υπεραξία.

«Με τη συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας, θα διαμορφωθούν νέα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα καθιερώνουν τις Κυκλάδες ως μια ισχυρή δύναμη της αγοράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

You might also like