Εκδήλωση του ΣΕΚ, χθες, στο Δήμο Λοκρών, για την κτηνοτροφία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα- Προβλήματα  Προοπτικές».  Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λοκρών και το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

 

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία σήμερα και επεσήμανε  ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς για την αντιμετώπιση της κρίσης ιδιαίτερα στην αιγοπροβατοτροφία.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρης Βέττας και Γιάννης Σαρακιώτης, οι οποίοι στην παρέμβασή τους δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στην Κυβέρνηση τις προτάσεις όλων των παραβρισκόμενων φορέων και να βοηθήσουν στη λύση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΚ και Πρόεδρος της ΕΔΟΦ Νικόλαος Λιόλιος, που ήταν και οικοδεσπότης της ημερίδας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της αιγοπροβατοτροφίας, ιδιαίτερα στο Δήμο Λοκρών αλλά και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος  στην εισήγησή του ανέλυσε την κατάσταση της κτηνοτροφίας στη χώρα που βρίσκεται σε κρίση. Ιδιαίτερα επισήμανε την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η αιγοπροβατοτροφία με την απαράδεκτη μείωση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και μετά τις ελληνοποιήσεις που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση για να σταματήσει η πορεία προς την καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΚ και Πρόεδρος της ΕΔΟΚ Ελευθέριος Γίτσας αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΔΟΚ για τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής κρέατος και ιδιαίτερα στην προώθηση και προβολή του αρνίσιου κρέατος. Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ  Γεώργιος Διδάγγελος  στην παρέμβασή του επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χοιροτροφία στη χώρα μας.

You might also like