Αποφοίτηση των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Αποφοίτησαν οι μαθητές του Γενικού & Επαγγελματικού Λυκείου.

Σεμνή και συγκινητική ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall.

 

Σε κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Σχολής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Δρ. Πάνος Κανέλλης. «Οι μαθητές της Σχολής λαμβάνουν ολιστική βιωματική εκπαίδευση. Προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις απαιτητικές πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και στις προκλήσεις μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας σε τομείς ζωτικούς για την ανάπτυξη της χώρας», είπε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ένας στους τρεις απόφοιτους της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Σχολής θα συνεχίσει τις σπουδές του με υποτροφία σε γνωστά πανεπιστήμια των Η.Π.Α., ενώ για πρώτη φορά έγιναν δεκτοί από Αμερικανικά πανεπιστήμια και δύο μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου.

O πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Δρ. Πάνος Κανέλλης

 

Κεντρικός ομιλητής της τελετής αποφοίτησης ήταν ο επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Απευθυνόμενος στους αποφοίτους είπε: «Μην ξεχνάτε ότι αποφοιτάτε 40 χρόνια από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη και περίπου δέκα χρόνια από την αρχή της οικονομικής κρίσης που αποτέλεσε μια επώδυνη περιπέτεια για την πατρίδα μας. Και φυσικά μόλις μια ημέρα μετά από την ιστορική συμφωνία του Eurogroup, η οποία πιστοποιεί την πίστη των Ευρωπαίων εταίρων στη χώρα μας και στη δυνατότητα της να βγει αλλαγμένη και διδαγμένη από αυτή την πρωτοφανή περιπέτεια».

Ολοκλήρωσε την ομιλία του δίνοντας τρεις φιλικές συμβουλές στους αποφοίτους: 1. Να μην θεωρούν ότι όλα θα είναι εύκολα στην επαγγελματική πορεία τους, 2. Να είναι πάντα καλοί απέναντι στους άλλους και 3. Να μην χάσουν ποτέ την επαφή με τη γη και την ύπαιθρο. «Χτίστε πάνω στις στέρεες βάσεις που σας δόθηκαν, βγείτε έξω στην κοινωνία για να πετύχετε ακόμα περισσότερα, μεγάλα και σημαντικά. Συγχαρητήρια, καλή πορεία, πάντα επιτυχίες!», κατέληξε.

O επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

 

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η απόφοιτος της Σχολής Μαρία Αναστασιάδου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή το 2013, συνέχισε στο Berea College των Η.Π.Α. από όπου πήρε πέρυσι πτυχίο βιολογίας ενώ σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στη Φινλανδία, όπου εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της και εργάζεται στον κλάδο της Νευροβιολογίας/ Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. «Μη φοβηθείτε να κάνετε θυσίες για το μέλλον σας. Μπορεί κάποιες αποφάσεις να είναι δυσκολότερες από άλλες, αλλά οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή σας θα καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους τις πήρατε και θα σας υποστηρίξουν ότι και αν συμβεί. Επίσης, μην ξεχάσετε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκτήσατε κατά της διάρκεια της φοίτησης σας εδώ, και να τις εφαρμόσετε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας, οποιοδήποτε και να είναι αυτό. Έχοντας φοιτήσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, θέλω να γνωρίζετε πως έχετε θέσει ήδη τα θεμέλια για μια επιτυχημένη επαγγελματική και μαθητική πορεία. Να θυμάστε ότι αυτή η Σχολή υποστηρίζει τους αποφοίτους της, καθώς και συνεχίζει να δίνει ανεκτίμητες ευκαιρίες στους μαθητές της», ανέφερε.

You might also like