Εκδήλωση: “Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία”, στις 7 Ιουλίου

Εκδήλωση- συζήτηση των Κτηνοτρόφων Αττικής στο Βουστάσιο Κοντογιάννη.

Το  Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 21.00, στο «Βουστάσιο Κοντογιάννη» (Πλήθωνος Γεμιστού 14 & Λάμπρου Πορφύρα 2, 13674 Αχαρναί, όπισθεν Τραπέζης Πειραιώς επί της οδού Καραμανλή, 210 24 00 242) ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει ανοικτή συζήτηση με θέμα: “Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία”.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Η εκστρατεία «ξεκίνησε» με την Παγκόσμια Ημέρα για το Γάλα (1 Ιουνίου), συνεχίστηκε με Ανοικτές Συζητήσεις σε Μέγαρα, Μαλακάσα και Παιανία, κάνει «ανασύνταξη» στην Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού (7 Ιουλίου) στο Μενίδι και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας.

Το κύριο εξωτερικό χαρακτηριστικό της εκστρατείας είναι ότι ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής  δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες να εκφράσουν την καλή τους διάθεση για συμβίωση όλων των συμπολιτών με την συνυπογραφή αυτής της επιθυμίας. Όπως είπε η Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής) μέχρι στιγμής έφθασαν στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής καταστάσεις με 1.000 υπογραφές, ενώ το Δημόσιο Ψήφισμα για το Γάλα που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος, έχει 229 ηλεκτρονικές υπογραφές.

Οι Κτηνοτρόφοι της Αττικής επιβίωσαν αειφόρα στην Αττική επί αιώνες, μέχρι σήμερα, είπε ο Γιάννης Κοντογιάννης (Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου), και επιθυμούν, μέσα σε κλίμα συνεννόησης και συμβίωσης, να συνδιαμορφώσουν, μαζί με τους νεοαφιχθέντες συμπολίτες τα τελευταία 20-30 χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, ένα νέο «συμβόλαιο» (πρωτόκολλο, διακήρυξη αρχών, τρόπο συμβίωσης κλπ.), που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής, ώστε οι κατά τόπους κοινωνίες μας να γίνουν βιώσιμες, με όλους τους συμπολίτες μαζί και να επιβιώσουν με τα καλύτερα δυνατά κέρδη για όλους.

Η γεωργία είναι μητέρα και τροφός των άλλων τεχνών (Ξενοφών, Οικονομικός) και από το 9.000 πχ όποτε έχουμε την έναρξη των καλλιεργειών και των εκτροφών, κυρίως από το γυναικείο πληθυσμό, έχουμε τη βάση της δημιουργίας των θεσμών (δήμοι, κοινότητες, σύλλογοι, συνεργατισμοί κλπ), με εκδήλωση τιμής τα «Θεσμοφόρια».

Ο Κώστας Μαντζουράνης (Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ) θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όλους όσους αναγνωρίζουν τις σύγχρονες καταστάσεις και την ανάγκη συμβίωσης όλων σε κάθε τόπο, με βάση την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπου σε όλο τον κόσμο, να πούνε ‘Ναι’, για συμβιωτικές λύσεις, υπογράφοντας και συμβάλλοντας στην εξεύρεση τοπικών συμβιωτικών λύσεων, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2018.

Ανοικτή Συζήτηση

“Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία”

«Βουστάσιο Κοντογιάννη», Πλατεία Γεμιστού 14, Αχαρναί, Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, στις 21.00 (210 2400242), Επικοινωνία: [email protected]

You might also like