«Φέτα 2018» στην Ελασσόνα το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου

Η πόλη της φέτας γιορτάζει το πολύτιμο ελληνικό τυροκομικό προϊόν.

 Ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η διοργάνωση του θεσμού «Φέτα 2018» στην Ελασσόνα, μια εμβληματική για τη φέτα Θεσσαλική πόλη και οι διοργανωτές, μεταξύ των οποίων ο Δήμος,  επιθυμούν φέτος να δώσουν διεθνή χαρακτήρα, συνδυάζοντας την τυπική γιορτή με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του αγροτικού κόσμου.

 

Κεντρικός προσκεκλημένος της διοργάνωσης θα είναι ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Phil Hogan, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου: «Στόχος του Δήμου Ελασσόνας δεν είναι απλά και μόνο η ανάδειξη του κορυφαίου ΠΟΠ προϊόντος της περιοχής μας, αν όχι ολόκληρης της χώρας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κτηνοτροφικού μας τομέα, ο οποίος με αιχμή του δόρατος την φέτα, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Με εξωστρέφεια, δίνοντας τον λόγο στους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από μας, ανθρώπους τόσο της παραγωγής, όσο και της επιστήμης, διοργανώνουμε την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, απ’ ότι στο παρελθόν. Έχοντας πλέον την Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα από τη μια και την μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σε ολόκληρη την χώρα από την άλλη, η φέτα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα «όπλο» στα χέρια όλων εκείνων που οφείλουν να σχεδιάσουν το μέλλον του τόπου μας, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος».

Ενημέρωση για τη Σχολή

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο δήμαρχος συναντήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας και ενημέρωσε προέδρους χωριών και κοινοτήτων της Ελασσόνας, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Γαλακτοκομικής Σχολής.

Στη συνάντησή του με προέδρους κοινοτήτων ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε για τη φέτα ότι «επιτέλους, ο ‘λευκός χρυσός’ της χώρας μπορεί και πρέπει να γίνει αιχμή του δόρατος για την ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα».

 

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, υποστήριξε: «Η Γαλακτοκομική Σχολή, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο, ως παράρτημα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, και από την επόμενη χρονιά, μεταφερόμενη στο παλιό Καπνεργοστάσιο, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο την δημοτική αρχή. Είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ελασσόνα, την τοπική της οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον της. Ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της επαρχίας για να στηριχθεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό προτζεκτ που δημιουργήθηκε στην Ελασσόνα. Σχέδιο μας η διασύνδεση της Σχολής με τους ντόπιους παραγωγούς γάλακτος, με τις μεγάλες επιχειρήσεις της επαρχίας, με την Φέτα ΠΟΠ της Ελασσόνας. Στόχος μας, η μετατροπή της Ελασσόνας σε πανελλαδικό κέντρο έρευνας και κατάρτισης, σε σχέση με την κτηνοτροφία και το γάλα».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο δημαρχείο Ελασσόνας για τη σχεδιαζόμενη Γαλακτοκομική Σχολή.
You might also like