Μπίζιος: Επένδυση παραγωγής βιοαερίου

Από τα υγρά απόβλητα του εργοστασίου της στην Ελασσόνα.

Στον εκσυγχρονισμό της μονάδας αποβλήτων του εργοστασίου της στην Ελασσόνα προχωράει η γαλακτοβιομηχανία Μπίζιος, σύμφωνα με δημοσίευμα του www.thessaliaeconomy.gr.

 

Πρόκειται για την υιοθέτηση συστήματος αναερόβιας επεξεργασίας τυρογάλου, με συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, μια τεχνολογία η οποία υιοθετείται όλο και περισσότερο στη βιομηχανία της τυροκομίας η οποία αντιλαμβάνεται το σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμά της.

Όπως ενημερώνει το Θεσσαλικό επιχειρηματικό site, η επένδυση αυτή είναι η πρώτη του είδους της στην περιοχή της Ελασσόνας και η τρίτη στη Θεσσαλία -μετά τις αντίστοιχες μονάδες στις βιομηχανίες ΤΥΡΑΣ και La Farm- η οποία λύνει εξολοκλήρου το θέμα της διάθεσης των τυροκομικών αποβλήτων.

Το σχετικό επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και προσθήκη νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας στο 2ο χλμ. του δρόμου Ελασσόνας – Λάρισας.

Η Μπίζιος συμπλήρωσε φέτος 91 χρόνια δραστηριότητας και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας. Έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 120 τόνων γάλακτος ημερησίως και η γραμμή φέτας που διαθέτει μπορεί να παράξει μέχρι 8.000 τόνους φέτας ανά έτος.

You might also like