Ανακοινώθηκε το 25ο συνέδριο των Νέων Αγροτών

Θα πραγματοποιηθεί 20-23 Σεπτεμβρίου 2018, στη Λιβαδιά.

Συνεπής στο θεσμό που η ίδια καθιέρωσε, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) οργανώνει και εφέτος το 25ο Συνέδριο για την ύπαιθρο και τους αγρότες.

 

Το συνέδριο θα γίνει στη Λιβαδειά της Βοιωτίας από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου με τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου της ΠΕΝΑ είναι πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα καθώς:

  • θα εμβαθύνει στα θέματα της νέας ΚΑΠ που μόλις προτάθηκε από την Ε. Επιτροπή,
  • θα διερευνήσει τις συνθήκες της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι αγρότες να βελτιώσουν το εισόδημα τους,
  • θα δείξει επιτυχημένες πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέοι γεωργοί ώστε να πετύχουν στο νέο τους ξεκίνημα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθεί και ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του “Καλύτερου Έλληνα Νέου Αγρότη”, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο συνέδριο της ΠΕΝΑ, θα μιλήσουν αγρότες, στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών, στελέχη του Δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές.


Στην κεντρική φωτογραφία, στιγμιότυπο από παλαιότερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

 

You might also like