DAIRY EXPO 2018: έκθεση για τη γαλακτοκομία & την τυροκομία στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου.

Ο δυναμικός κλάδος του γάλακτος και των προϊόντων του, απέκτησαν πλέον το δικό τους σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο. Σκοπός της έκθεσης DAIRY EXPO, η οποία έφτασε στην 5 διοργάνωσή της και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10,11 και 12 Νοεμβρίου 2018, στο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, είναι να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη του κλάδου, στη γνωστοποίηση των ελληνικών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και στην ισχυροποίηση της θέσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε σίγουροι – και φέτος- ότι θα το πετύχει.
Φωτογραφίες: Dairy Expo 2016.

 

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, εταιρείες επαγγελματικού εξοπλισμού και καινοτόμων τεχνολογιών καθώς και Περιφέρειες της χώρας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στην έκθεση DAIRY EXPO στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής τους.

Omind Creatives & το περιοδικό Dairy News

Η διοργανώτρια εταιρεία omindCreatives (www.omind.gr) με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στη διοργάνωση επιτυχημένων εμπορικών εκθέσεων εγγυάται την άρτια διοργάνωση της 5ης έκθεσης DAIRY EXPO και τη συνεχή ανάπτυξή της σε όλους τους τομείς. Με ένα επιτελείο έμπειρων στελεχών και συνεργατών, η omind Creatives διοργανώνει ήδη 4 επαγγελματικές εκθέσεις: DAIRY EXPO, MEAT & GRILL DAYS, FROZEN FOOD και ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS. Εκδίδει τα περιοδικά DAIRY NEWS,  MEAT PLACE, GRILL MAGAZINE και SUPPLY CHAIN & LOGISTICS, παρέχει διαδικτυακή  ενημέρωση μέσω 4 websites και 5 social accounts, όπως επίσης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαφήμισης.

Δύο παράλληλες εκθέσεις

Η 5η διοργάνωση της έκθεσης DAIRYEXPO 2018 θα διεξαχθεί παράλληλα με άλλες 2 εμπορικές επαγγελματικές εκθέσεις που αφορούν στο τρόφιμο:

  • Την 6η διοργάνωση της έκθεσης MEAT GRILL DAYS 2018, η οποία αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση για το κρέας και τα προϊόντα του, τα κρεοπωλεία και τη μαζική εστίαση.
  • Την έκθεση FROZEN FOOD η οποία παρουσιάζει α) λύσεις στις υπηρεσίες FoodLogistics, διανομής τροφίμων& βιομηχανικής ψύξης β) εξοπλισμό και συστήματα βιομηχανικής ψύξης και γ) κατεψυγμένα τρόφιμα.

Οι 2 αυτές εκθέσεις διοργανώνονται παράλληλα τις ίδιες ημερομηνίες σε διαφορετικές αίθουσες, ενώ η είσοδος των επισκεπτών γίνεται με την ίδια πρόσκληση.

  • ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

– Τυροκομικά

– Γαλακτοκομικά και Γιαούρτια

– Είδη delicatessen

(Παραγωγοί, έμποροι, διανομείς τροφίμων)

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

-Μηχανήματα καιεξοπλισμός τυροκομείων

-Μηχανήματα εργαστηρίων γάλακτος και γιαούρτης

-Γραμμές παραγωγής και συσκευασίας βιομηχανιών γάλακτος

-Υλικά συσκευασίας, ετικέτες και σήμανση προϊόντων

-Εξοπλισμός κτηνοτροφικών μονάδων

– Πρώτες ύλες για τη βιομηχανία γάλακτος, τυροκομικών, γιαούρτης και παγωτού

-Τεχνολογίες πληροφορικής, συστήματα ιχνηλασιμότητας, software

– Ψυγεία βιτρίνες καιθάλαμοι ψύξης

-Ζυγιστικά και ταμειακά συστήματα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

– Υπηρεσίες συμβούλων και πιστοποίηση HACCP, ISO κ.λπ.

-Εταιρείες μελέτης και σχεδιασμού  μονάδων παραγωγής και μεταποίησης

– Μεταφορές, αποθηκεύσεις και διαμονή τροφίμων (foodlogistics)

– Εκπαίδευση, σχολές γαλακτοκομίας και τουριστικών σπουδών

-Εταιρείες καθαρισμού και απολύμανσης.

5ο Συνέδριο Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας

Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθούν ενημερωτικές ημερίδες με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης από τους επισκέπτες και εκθέτες. Θεματολογία που αφορά στην οργάνωση των εξαγωγών, τις πρόσφορες αγορές για περεταίρω επέκταση καθώς και τη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, θα είναι στο επίκεντρο των ημερίδων αυτών. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα και το Ελληνικό Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων.

Παρουσίαση του παραδοσιακού τυροκομείου

Στην DAIRY EXPO 2018 όπως κάθε χρόνο θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο σε προσομοίωση, το οποίο θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και θα τυροκομεί κατά τη διάρκεια όλων των ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση. Το συγκεκριμένο concept θα προβάλει και τις ολοκληρωμένες και έξυπνες λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού σε μικρές οικογενειακές φάρμες ώστε να μπορούν να τυροκομούν το δικό τους γάλα. Μία πρωτότυπη ιδέα που έχει βρει ανταπόκριση και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

2ος Διαγωνισμός ελληνικών τυριών-  οργανοληπτική αξιολόγηση

Στην 5η DAIRY EXPO θα διεξαχθεί ο 2ος διαγωνισμός ελληνικών τυριών, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχόλη Θεσσαλονίκης. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες. Με μια διαδικασία, στην οποία δεν θα αναφέρεται η επωνυμία του παραγωγού, θα βαθμολογούνται τα τυροκομικά προϊόντα των εκθετών και θα αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Τα αποτελέσματα των 20 παραγωγών που συμμετείχαν στον 1ο διαγωνισμό ελληνικών τυριών μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο web siteτης έκθεσης www.dairyexpo.gr.

B2B meetings

Πρόκειται για προγραμματισμένες συναντήσεις για τους έκθετες με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Η επιτυχημένη πλατφόρμα συντονισμού και οργάνωσης εμπορικών συναντήσεων που έχει χρησιμοποιήσει η omindCreatives σε άλλες εκθέσεις της κατά το έτος 2017 θα προσαρμοστεί και στις ανάγκες της DAIRY EXPO 2018, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα η έκθεση για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

Όσες εταιρείες δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση, αυτομάτως θα κατηγοριοποιούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που διαθέτουν και θα εντάσσονται σε μία databaseπου θα μπορεί εύκολα ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης να βρει τις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν και θα ήθελε να επισκεφθεί στην έκθεση. Δύο  μήνες πριν την έναρξη της έκθεσης, η διοργανώτρια εταιρεία θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες σε Ελλάδα και εξωτερικό και θα τους καλεί μέσω της πλατφόρμας αυτής να οργανώσουν τις συναντήσεις τους με τους εκθέτες. Λίγες μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης θα έχει οριστεί το τελικό πλάνο των συναντήσεων που επιθυμεί ο κάθε επισκέπτης και θα ενημερωθεί ο εκάστοτε εκθέτης για τις συναντήσεις που θα δεχθεί στο περίπτερό του με την προεργασία που θα έχει κάνει ο οργανωτής για λογαριασμό του.

Ώρες & ημέρες λειτουργίας

Σάββατο 10 Νοεμβρίου  10.00 – 20.00

Κυριακή 11 Νοεμβρίου  10.00 – 20.00

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 10.00 – 20.00

Metropolitan Expo (www.metropolitanexpo.gr)

Η διοργάνωση της DAIRY EXPO 2018,θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” (τέρμα Αττικής Οδού). Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν, αποκτούν αίγλη και υψηλά standards με τις δυνατότητες που προσφέρει το εκθεσιακό κέντρο για εκθέτες και επισκέπτες. Το Metropolitan Expo αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και μοντέρνο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, συνδυάζοντας μία πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως:

  • Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υψηλού επιπέδουπαροχές προς εκθέτες και επισκέπτες.
  • Εύκολη και άμεση πρόσβαση για επισκέπτες εκτός Αθήνας και εξωτερικού, με δυνατότητα αυθημερόν επίσκεψης στο εκθεσιακό λόγω ελάχιστης απόστασης από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
  • Σύνδεση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετρό, προαστιακός, λεωφορεία για τους επισκέπτες του λεκανοπεδίου Αττικής.
  • Άνετο δωρεάν parking.
You might also like