Κατάσχεση μη ασφαλών και ακατάλληλων τροφίμων στην Αττική

Πολλά τυροκομικά μεταξύ των κατασχεθέντων προϊόντων- 10 τόνοι συνολικά!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΦΕΤ με το Σ.Δ.Ο.Ε., οι δύο αρχές, διενήργησαν στις 21-22/08/2018 ελέγχους σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων με την επωνυμία «Αγροτική Σοδειά – Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Δημητρίου» επί της Λεωφ. Μαραθώνος 41, καθώς και σε αδήλωτη αποθήκη τροφίμων επί της οδού Καρυωτάκη 26, στον Γέρακα Αττικής.

 

Από τους ανωτέρω ελέγχους διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η κατοχή τροφίμων μη ασφαλών/ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, τροφίμων παρελθούσης ημερομηνίας ανάλωσης ή/και αγνώστου προέλευσης, συνολικού βάρους περίπου 10 τόνων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ως επί το πλείστον, τα συγκεκριμένα τρόφιμα αφορούσαν σε τυροκομικά προϊόντα, επιτραπέζιες ελιές, μαρμελάδες, καφέ και αλκοολούχα ποτά. Πέραν αυτών, πραγματοποιήθηκε δέσμευση περίπου 500 κιλών μελιού, καθώς και ποσότητας ελαιολάδου, αγνώστου προέλευσης ή/και ελλιπούς επισήμανσης. Επίσης, ελήφθησαν δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξοπλισμού εμφιάλωσης και εξοπλισμού συσκευασίας τροφίμων χωρίς τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις στις Αρμόδιες Αρχές, καθώς και σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και συνθηκών αποθήκευσης των τροφίμων.

You might also like