Σταύρος Αραχωβίτης: νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα υφυπουργός η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ο βουλευτής Λακωνίας και γεωπόνος στο επάγγελμα  Σταύρος Αραχωβίτης είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη θέση του Βαγγέλη Αποστόλου από την Εύβοια.

 

Ο νέος υπουργός γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1972, είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατά το παρελθόν έχει ασκήσει το επάγγελμα του γεωπόνου.

Είναι μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος Δ.Σ του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Πελοποννήσου και από το 2015 βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λακωνίας.

Η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, κτηνίατρος στο επάγγελμα γεννήθηκε το 1966 στην Καστοριά και σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει πλούσια δραστηριότητα στο χώρο του εθελοντισμού καθώς έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και τον Αρκτούρο.

Στο παρελθόν υπήρξε υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης (1993, 1996), ενώ μετά το 1998 είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς. Εκλέχθηκε βουλευτής Καστοριάς  τον Σεπτέμβριο του 2015.

You might also like