Στ. Αραχωβίτης: οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού ΥπΑΑΤ

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης παρουσίασε σε αδρές γραμμές τους στόχους του  κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥπΑΑΤ. Στόχος πρωταρχικός είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του παραγωγού αγρότη από τον καρπό των κόπων του.

 

Ο Στ. Αραχωβίτης εκτίμησε ότι το υπουργείο που ανέλαβε είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάγκη της μεταμνημονιακής Ελλάδας για παραγωγή και παραγωγική ανασυγκρότηση. « Ένα υπουργείο με ευρωπαϊκή διασύνδεση και διεθνή κατεύθυνση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι το υπουργείο οφείλει να υπηρετεί τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς κι αμέσως μετά προχώρησε στη διατύπωση κάποιων πιο συγκεκριμένων προτεραιοτήτων για κάθε ένα από τους τομείς ενδιαφέροντος.

Α) στην αλιεία, να διαχειριστεί τα ιχθυαποθέματα με τρόπο αειφορικό. Να εξασφαλιστεί παραγωγή και δουλειά για τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές ψαράδων.

Β) Στην κτηνοτροφία, να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα του γάλακτος και των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Γ) Στη φυτική παραγωγή, να ενισχυθεί περεταίρω η εξωστρέφεια, να συμπιεστεί το κόστος παραγωγής, να θωρακιστεί απέναντι στις προκλήσεις των αγορών και της κλιματικής αλλαγής.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει τους δυο Γραμματείς του ΥπΑΑΤ  και όσο αφορά τον ‘κορμό’ του υπουργείου, τους εργαζόμενους (και σε μεγάλο βαθμό συναδέλφους του μιας κι ο ίδιος είναι γεωπόνος) δήλωσε ότι θα εργαστεί μαζί τους. «Θα είμαι ανοικτός στα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και στις λύσεις, ιδέες και προτάσεις τους».

You might also like