Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ‘Φέτα 2018’

Συνέδρια, γαστρονομία, εκθέσεις, συναυλίες, εκδρομές, στο πρόγραμμα.

‘Γεμίζει’ σιγά- σιγά το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Διοργάνωσης ‘Φέτα 2018’ η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14 έως 16 Σεπτεμβρίου. Το κορυφαίο γεγονός του τριημέρου είναι  το κεντρικό συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη κι έχει τίτλο «Φέτα 2018 – Προκλήσεις & προοπτικές».

 

Όπως είναι γνωστό στο συνέδριο έχει κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν, Επίτροπος Γεωργίας E.E. ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Κωνσταντίνος Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης Ευρωβουλευτής Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς, Βασίλειος Κορκίδης Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Γεώργιος Κωτσός Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, ο Στέργιος Κύρτσιος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και δύο μαχητικοί συνδικαλιστές του κτηνοτροφικού κόσμου ο Παναγιώτης Πεβερέτος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και ο Νίκος Παλάσκας Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

O Παναγιώτης Πεβερέτος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας θα μιλήσει στο συνέδριο της Ελασσόνας.

 

Από τους Έλληνες ομιλητές του συνεδρίου ξεχωρίζουν οι Χρήστος Αποστολόπουλος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, ο Παύλος Σατολιάς από τα Καλάβρυτα  μέλος ΔΟΦ – Πρ. ΟΔΗΠΠΑΦ και ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, σήμερα Πρόεδρος του ομίλου “Φίλοι της φέτας”.

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, θα είναι μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου για τη φέτα στην Ελασσόνα.

 

Γαστρονομία και φέτα

Η Γαλλική Πρεσβεία θα παρουσιάσει μια ειδική εκδήλωση με τίτλο «Η φέτα ταξιδεύει στη Γαλλία» στην οποία ο σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann θα παρουσιάζει στο κοινό, γευστικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φέτα με τη γαλλική γαστρονομία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τις γευστικές προτάσεις του αλλά και οι παραγωγοί φέτας μέσω της εκδήλωσης αυτής θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ιδέες για την προώθηση της φέτας στη Γαλλία (18:30 – 22:00, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας).

Την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο η αναγνωρισμένη σεφ Ιωάννα Σταμούλου θα μαγειρέψει μαζί με το κοινό παρουσιάζοντας συνταγές, καθώς και τη μεθοδολογία παρασκευής εδεσμάτων με βασικό υλικό τη φέτα.

Δρόμος της Φέτας στην Ελασσόνα

Ο «Δρόμος της Φέτας στην Ελασσόνα», είναι μια εκδρομική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ειδικής εκδήλωσης ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί στα πιο γραφικά σημεία της Ελασσόνας και του Ολύμπου (Περιοχή Ονομασίας Προέλευσης της φέτας) και να επισκεφθεί τα ονομαστά τυροκομεία, να δοκιμάσει την αγαπημένη του φέτα στο χώρο που παράγεται και να γνωρίσει τους ανθρώπους που την φτιάχνουν.

You might also like