Συνάντηση κτηνοτροφικών ενώσεων στα Καλάβρυτα

Στις 7 Σεπτεμβρίου για τιμές γάλακτος, Διεπαγγελματική, νομοθεσίες κ.ά.

Συντονίζουν τις ενέργειές τους οι συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κτηνοτροφία κι έχουν σημαντικά συμφέροντα στη γαλακτοκομία και την τυροκομία, με αφορμή την αλλαγή της ηγεσίας στο ΥπΑΑΤ αλλά και τις εξελίξεις που αναμένονται σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τον κτηνοτροφικό/ γαλακτοκομικό κόσμο.

 

Αυτή τη φορά την πρωτοβουλία έλαβε ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ο οποίος δια του προέδρου του Παύλου Σατολιά ετοιμάζει ευρεία σύσκεψη συνεταιρισμών στις 7 Σεπτεμβρίου στα Καλάβρυτα.

Η ατζέντα περιλαμβάνει το υπό διαμόρφωση καταστατικό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι το σχέδιο νόμου για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση και θα βρίσκεται μέχρι τις 17/9.

Π. Σατολιάς

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παύλος Σατολιάς, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ θα συμμετάσχει στην ημερίδα που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Φέτα 2018’ παρουσία κορυφαίων παραγόντων του ελληνικού αγροτικού κλάδου και του Επιτρόπου Φιλ Χόγκαν και είναι φυσικό ο ισχυρός παράγοντας του συνεταιριστικού κινήματος να θέλει μια ‘νωπή εντολή’ από τους συναδέλφους τους προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις των κτηνοτρόφων/ τυροκόμων.


Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι παρακάτω οργανώσεις

–  Αγροτικός  Συνεταιρισμός Βόλου -ΕΒΟΛ

–  Ένωση Αγρινίου – ΑΜΦΙΓΑΛ

–   Ε.Α.Σ Λαμίας

– Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας

– Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων – ΠΕΚ

– Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ

– Συνεταιρισμό Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου

– ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε.

– Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμύνταιου

You might also like