Μινέρβα: “λανθασμένη η απόφαση για βούτυρο-μαργαρίνη”

Η εταιρεία αμφισβητεί την (καταδικαστική) απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μετά από έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων σχετικά με όρους σε συμβάσεις της με τους χονδρέμπορους/διανομείς της των ετών 2006 & 2009, εξέδωσε την απόφαση υπ’ αριθμ.657/2018, με την οποία διαπιστώνει ότι εισήχθησαν κάθετοι περιορισμοί του ανταγωνισμού στην αγορά της μαργαρίνης και του βουτύρου.

 

Η εταιρεία αμφισβητεί την ορθότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και  δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει για την ακύρωσή της. Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα παρακάτω.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων, η ΜΙΝΕΡΒΑ συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρμόδιες αρχές, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία και εξηγήσεις που ζητήθηκαν, από τα οποία προκύπτουν, δίχως αμφιβολία, οι διαφανείς και σύννομες εμπορικές πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία στην αγορά. Παράλληλα, η εταιρεία υπέβαλε στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο Σχέδιο Ανάληψης Δεσμεύσεων, ώστε να αρθούν οι όποιες ανησυχίες που ενδεχομένως να προκληθούν τόσο στην Επιτροπή όσο και στους συνεργαζόμενους χονδρέμπορους.

Ωστόσο, παρά την ουσιαστική και τυπική πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές των διατάξεων της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και την πλήρη ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η τελευταία προέβη στη διαπίστωση της ανωτέρω παράβασης.

Η ΜΙΝΕΡΒΑ αμφισβητεί την διαπίστωση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τη θεωρεί προδήλως εσφαλμένη και προτίθεται να επιδιώξει την ακύρωσή της κατά τα νομίμως προβλεπόμενα.

Με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή και τους εμπορικούς συνεργάτες της, η ΜΙΝΕΡΒΑ δεσμεύεται πως συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα τη σύννομη εμπορική της δραστηριότητα, με προσήλωση στην αξία του υγιούς ανταγωνισμού που την έχει θέσει στην κορυφή της εμπιστοσύνης κάθε νοικοκυριού της Ελλάδος και του εξωτερικού».

Υπενθυμίζουμε οτι η Μινέρβα έχει σημαντικά συμφέροντα στο βούτυρο καθώς παράγει και διακινεί τα προϊόντα της ευρύτατης σειράς Χωριό, τα προϊόντα Σαβόι (Αγνό βούτυρο γάλακτος λιωμένο για μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά και το Παραδοσιακό βούτυρο από 100% παστεριωμένη αγελαδινή κρέμα γάλακτος) και το βούτυρο τύπου Κερκύρας Burrino το οποίο είναι παρασκευασμένο από 100% παστεριωμένη κρέμα γάλακτος.

You might also like