Το τυρί Cheshire της Belton Farm κέρδισε στο Nantwich

Στα φετινά διάσημα International Cheese Awards, στην Αγγλία.

Ολοκληρώθηκε όπως κάθε χρόνο ο μεγάλος διαγωνισμός τυριών International Cheese Awards  στο Nantwich του Cheshire, στη Μεγάλη Βρετανία και το πρώτο βραβείο πήρε η διάσημη βρετανική τυροκομική εταιρεία Belton Farm με το τυρί Cheshire.

 

Στο φετινό διαγωνισμό που διεξήχθη το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου 2018 στην πόλη Nantwich, στην επαρχία Cheshire συμμετείχαν 5.183 κωδικοί τυριών από 29 χώρες, κάτι που κάνει τα International Cheese Awards το μαζικότερο και πιο εξειδικευμένο διαγωνισμό τυριών στον κόσμο.

Το ανώτερο τίτλο του διαγωνισμού Supreme Champion πήρε η εταιρεία Belton Farm για το βρετανικό τυρί Cheshire. Τον αμέσως επόμενο σε αξία τίτλο  Reserve Supreme Champion έλαβε η εταιρεία Arla Foods Lockerbie (παράγει κυρίως Cheddar). Από τις εταιρείες που προμηθεύουν τυριά το Ηνωμένο Βασίλειο, τους ανώτερους τίτλους έλαβαν η ελβετική εταιρεία Lustenberger und Durst και η βρετανική  Clark Gemini International για το Gorgonzola. Η λιανεμπορική επιχείρηση που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία ήταν η αλυσίδα Morrisons.

To Cheshire

Είναι ένα από τα παλαιότερα βρετανικά τυριά με ιστορικές αναφορές για την παραγωγή του ήδη από το 1580 και θεωρείται το πιο ευπώλητο λευκό σκληρό τυρί στην Αγγλία με απαλή, ελαφρώς αλμυρή γεύση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια οικογένεια λευκών σκληρών, πυκνών στη σύστασή τους τυριών που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Cheshire αλλά και σε γειτονικές περιοχές όπως το Denbighshire και το Flintshire (στην Ουαλία) και  το Shropshire με το Staffordshire (στην Αγγλία).

Οι Άγγλοι το τρώνε με ψητά κρέατα (αρνί  κυρίως αλλά και σε μπέργκερ, ακόμα και με ψητό κοτόπουλο), ενώ οι πιο μερακλήδες το τρώνε με φρούτα ή γλυκόξινη σάλτσα. Έχει λιγότερο αλάτι από ορισμένους ισχυρούς ανταγωνιστές του όπως η φέτα.

Ο Justin Beckett (στη φωτογραφία που ακολουθεί) διευθύνων σύμβουλος της Belton Farm δήλωσε σχετικά μετά την απονομή: «Αφού γεύτηκαν πάνω από 5.000 τυριά οι κριτές βράβευσαν με το βραβείο Supreme Champion το Cheshire- μια βράβευση για τη φανταστική ομάδα των τυροκόμων που έχουν εμπειρία δεκαετιών, για την αφοσιωμένη ομάδα των παραγωγών που μας προμηθεύουν το ποιοτικό γάλα τους και φυσικά  για όλους στην Belton Farm η οποία κάνει καταπληκτικά βρετανικά τυριά».

You might also like