“Φέτα 2018”: σημαντικές, διεθνείς τυροκομικές παρουσίες

Εκπρόσωποι ξένων Διεπαγγελματικών στην Ελασσόνα

Σημαντικοί διεθνείς παράγοντες της τυροκομίας, ορισμένοι εξ αυτών εκπρόσωποι Διεπαγγελματικών από εμβληματικές για την τυροκομία χώρες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης ‘Φέτα 2018‘ η οποία ξεκινάει σε δύο ημέρες, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018. Θυμίζουμε οτι το Dairy News είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα καλύψει τις περισσότερες από τις επιμέρους εκδηλώσεις της.

Την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου όλος ο κόσμος της Φέτας συναντιέται στην Ελασσόνα, για να παρακολουθήσει την μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για τη Φέτα, αλλά και ένα πλήθος επιστημονικών ημερίδων που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον της παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο θεσμικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Διοργάνωσης, η νεοσυσταθείσα Εθνική Διεπαγγελματική Επιτροπή Φέτας θα «συναντηθεί» με τις αντίστοιχες διεπαγγελματικές της ιταλικής Grana Padano και του  γαλλικού Roquefort, υπό την παρουσία του Επικεφαλής του Ιταλικού Οργανισμού ΠΟΠ προϊόντων για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την οργάνωση της παραγωγής και την προώθηση της φέτας στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται σημαντική ημερίδα σχετικά με τις πωλήσεις των προϊόντων, τη συσκευασία και το μάρκετινγκ, ως μέσω διείσδυσης στις αγορές, ενώ το ίδιο απόγευμα Ιταλοί και Γερμανοί εισαγωγείς τυροκομικών προϊόντων θα συναντηθούν με Έλληνες παραγωγούς – εξαγωγείς για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να συζητήσουν τα μυστικά των εξαγωγών.

Το πρόγραμμα των επιστημονικών ημερίδων συνεχίζεται και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με θεματολογικές ενότητες που σχετίζονται με την «είσοδο» της Φέτας στον Ξενοδοχειακό Κλάδο, καθώς και την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρα διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τα χρηματοδοτικά εργαλεία  για την ανάπτυξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

You might also like