Πέθανε o Αργίτης κτηνοτρόφος Γιάννης Αντωνάκος

Μάχιμος επιχειρηματίας και συνδικαλιστής, είχε δημιουργήσει το ‘Γάλα του Μοριά’.

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά κι ύστερα από καρδιακό επεισόδιο ο κτηνοτρόφος, συνδικαλιστής κι επιχειρηματίας Γιάννης Αντωνάκος από το Κεφαλάρι Άργους, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη δημιουργία του brand ‘Γάλα του Μοριά’.

 

Δραστήριος παραγωγός αι μαχητικός συνδικαλιστής στον κλάδο της ελληνικής κτηνοτροφίας, πρόλαβε να δει το δημιούργημά του να ξεπερνάει τα σύνορα της Αργολίδας και τοποθετείται σε γειτονικές αγορές αλά και στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Αντωνάκος καταγόταν από την Αργολίδα και το 2011 δημιούργησε τον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, που κυκλοφόρησε με επιτυχία στην αγορά το “Γάλα του Μοριά”. Ακούραστος και δυναμικός, ο εκλιπών είχε υπηρετήσει την κτηνοτροφία και μέσα από τον συνδικαλισμό, προς όφελος του κλάδου, με τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΣΕΚ, της ΣΑΣΟΕΕ και της ΕΔΟΚ.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος ( ΕΔΟΚ ) εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον αδόκητο χαμό του Γιάννη Αντωνάκου. «Η ενεργητικότητα και η δράση του Γιάννη Αντωνάκου θα λείψουν από τον κλάδο, αλλά και από εμάς, που στο πρόσωπό του, εκτός από έναν πολύτιμο συνεργάτη, βλέπαμε έναν καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΟΚ.

Αλλά και στο Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας η θλίψη είναι μεγάλη καθώς ο Γιάννης Αντωνάκος ήταν σημαντικό μέλος. Ο Σύνδεσμος έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω: «Ο Πρόεδρος και ο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Αντωνάκου για τον αιφνίδιο θάνατό του. Ο εκλιπών εκτός από φίλος υπήρξε ένας πολύτιμος συνεργάτης. Ήταν από την Αργολίδα, αγελαδοτρόφος και δημιούργησε το 2011 το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, ο οποίος ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε  με επιτυχία στην αγορά, το «Γάλα Του Μοριά». Ήταν μέλος του ΔΣ του ΣΕΚ και είχε υπηρετήσει την κτηνοτροφία, από πολλές θέσεις.  Θα μας λείψει».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης και οι Υφυπουργοί Ολυμπία Τελιγιορίδου και Βασίλης Κόκκαλης, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Γιάννη Αντωνάκου, για τον αδόκητο θάνατό του.

Φωτογραφίες: Studio B&G Photopress Agency

You might also like