Ο ΣΕΒΓΑΠ για την καμπάνια των vegans ενάντια στο γάλα

Επιστολή- καταγγελία του Συνδέσμου στον ΕΦΕΤ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων αντιδρώντας στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διαφημιστική καμπάνια ενάντια στην κατανάλωση γάλακτος που αναπτύχθηκε από μια ελληνική ομάδα vegans σε δημόσια μέσα μεταφοράς, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας παραθέτουμε παρακάτω.

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με αφορμή την πρόσφατη  ανάρτηση διαφημιστικών αφισών στο Αττικό Μετρό από την ακτιβιστική οργάνωση Geek Vegans θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο περιεχόμενό τους καθώς και να υπενθυμίσουμε ότι ο ελεγκτικός ρόλος του φορέα σας δεν εξαντλείται με τους ελέγχους στις επιχειρήσεις παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων αλλά και προς κάθε πηγή, που παράγει πληροφορίες οι οποίες παραποιούν την αλήθεια σε σχέση με τα τρόφιμα ή δημιουργούν πλάνη προς τον καταναλωτή.

Δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα ο ΕΦΕΤ δεν έχει επιδείξει κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις στο καταναλωτικό κοινό ακραίες απόψεις περί προσθέτων, περί γλουτένης, περί GMO, περί μονοφαγικών διαίτων και πολλά άλλα.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η υγεία του σύγχρονου ανθρώπου σήμερα κινδυνεύει πολύ λιγότερο από τυχόν ακατάλληλα τρόφιμα από ότι από κακές δίαιτες, τότε θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι το έργο σας προς αυτή την κατεύθυνση είναι όσο ποτέ άλλοτε πιο επείγον και σημαντικό.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως να ξεκινήσει ο ΕΦΕΤ με την συγκεκριμένη επικοινωνία παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα συμμόρφωσης αλλά και διορθωτικά προς την κατεύθυνση της πλάνης που έχουν δημιουργήσει στον Έλληνα καταναλωτή. Δεν θεωρούμε απαραίτητο να σας επισημάνουμε τις εκτροπές των εν λόγω επικοινωνιών γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα τις διαπιστώσετε μόνοι σας.

Επειδή η επιστολή μας αυτή επέχει θέση καταγγελίας, παρακαλούμε πολύ για την ενημέρωση μας σχετικά με τις όποιες ενέργειες σας πάνω  σε αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Αποστολόπουλος

Πρόεδρος

You might also like