Αυξάνει την παρουσία της στην Ινδία η Fonterra

Η Νεοζηλανδέζικη γαλακτοβιομηχανία Fonterra ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχώρησε σε συνεργασία με την Future Consumer Ltd,  μια από τις μεγαλύτερες ινδικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων.

 

Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή ευρείας γκάμας καταναλωτικών κι επαγγελματικών προϊόντων προκειμένου να καλυφθεί η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη της Ινδίας σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας, η συνεργασία αυτή, στην οποία έχει δοθεί ο τίτλος Fonterra Future Dairy Partners, θα επιτρέψει στην Νεοζηλανδέζικη εταιρεία να εδραιώσει περεταίρω την παρουσία της στην ασιατική χώρα.

Οι Νεοζηλανδοί επιδιώκουν εδώ και χρόνια να αυξήσουν την παρουσία τους στην Ινδία, εκτιμώντας ότι εξελίσσεται σε μια γιγαντιαία αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ινδία αναμένεται να  αυξηθεί κατά πάνω από  80 εκατ. λίτρα τα επόμενα 7 χρόνια και η αύξηση αυτή θεωρείται πολλαπλάσια μεγαλύτερη εκείνης που αναμένεται για την Κίνα.

Τα πρώτα προϊόντα της νέας αυτής συνεργασίας θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2019 και θα παράγονται με γάλα από την Ινδία αλλά και τη Νέα Ζηλανδία.

You might also like