Συνεταιρισμός: το μοντέλο που μπορεί να δώσει λύση

Η εισήγηση του Δημήτρη Μιχαηλίδη στη διοργάνωση 'Φέτα 2018', στην Ελασσόνα.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης ήταν εκ των ομιλητών σε ένα από τα πάνελ της διοργάνωσης ‘Φέτα 2018‘, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα. Συγκεκριμένα συμμετείχε στην εκδήλωση της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου με τίτλο ” Νέα επιχειρηματικότητα στον κλάδο της Φέτας‘, στην οποία παρουσιάστηκαν μοντέλα ανάπτυξης, χρηματοδοτικές ευκαιρίες και καταναλωτικές τάσεις στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

«Στην σημερινή εποχή το σημαντικό είναι να πουλάς. Μπορείς να πουλάς; Μπράβο σου. Αν μπορείς και να παράγεις αυτό που πουλάς, δύο φορές μπράβο σου, … Στην ουσία σχηματίζεται το σχήμα V, το σήμα της νίκης (victory). Μόνο παράγεις; … Έχεις πρόβλημα και η ευγένεια δεν μου επιτρέπει να πω τίποτε παραπάνω», είπε ο Δ. Μιχαηλίδης, στην εισήγησή για τον Συνεργατισμό και την νέα επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον δραστήριο δημοσιογράφο, από τα τρία συστήματα οικονομικής διαχείρισης, τη Δημόσια Οικονομική, την Ιδιωτική Οικονομική και την Κοινωνική Οικονομία, αυτό που ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα και μπορεί να δώσει λύσεις εκεί που το σήμερα κυρίαρχο μοντέλο (Ιδιωτική Οικονομική-Καπιταλισμός) αποτυγχάνει είναι η κοινωνική οικονομία (Συνεργατισμός, ή επί το ελληνικότερο “συνεταιρισμός”).

«Μοιάζει ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι η κοινή θέση, ότι σε ένα κοινό τόπο, με κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και πίστη σε ένα κοινό μέλλον, προαπαιτείται κοινή δράση. Είναι εξοργιστικό στην Ελασσόνα, με εκατοντάδες χιλιάδες πρόβατα και κατσίκια, και πλούσια λιβάδια, να προσφέρονται στα ξενοδοχεία βούτυρο εισαγόμενο … Δεν οργανώνεσαι για  να κατακτήσεις τον κόσμο με τα γαλακτοκομικά σου προϊόντα και την ΠΟΠ Φέτα, τρώγοντας στο ‘σπίτι’ σου εισαγόμενα γαλακτοκομικά», είπε ο  δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης( ΑγροΝέα).

You might also like