Ένα βίντεο για την κοπανιστή Μυκόνου

Από την ομάδα MYkonos FILMmakers.

Μπορεί οι φετινές γιορτές για τα παραδοσιακά τυριά και τη γαστρονομία της Μυκόνου να ματαιώθηκαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, εμείς όπως μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από Μύκονο και παραδοσιακή τυροκομία, στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Πρόκειται για ένα 16λεπτο ντοκιμαντέρ, με τίτλο ‘Περί Κοπανιστής‘,  το οποίο δημιούργησε η ομάδα Mykonos FILMmakers και στο οποίο αποτυπώνεται η παραδοσιακή τυροκομία της Μυκόνου που συνεχίζει στο πέρασμα των αιώνων, χωρίς να επηρεάζεται από τη δραματική αλλαγή στη φυσιογνωμία του Κυκλαδίτικου νησιού.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε  στο πλαίσιο του γαστρονομικού, παραγωγικού κι επιστημονικού διήμερου που είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου 2014, στη Μύκονο με κεντρικό θέμα την κοπανιστή Μυκόνου.

Μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στο φιλμ είναι και ο τυροκόμος κι επιχειρηματίας Θεόδωρος Κουκάς, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Τυροκομείο Μυκόνου. Την έρευνα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Ρουσουνέλος που ήταν και φέτος ο διοργανωτής των εκδηλώσεων για την τυροβολιά που δυστυχώς ματαιώθηκαν, ενώ ο Δημήτρης Καλφάκης ήταν υπεύθυνος για την κάμερα, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ

You might also like