Ξεκινάει σήμερα η IDF World Dairy Summit

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Daejeon, στην Ν. Κορέα.

Για σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας IDF World Dairy Summit στην πόλη Daejeon στη Νότια Κορέα, με τη θεματολογία της για φέτος να περιστρέφεται γύρω από ζητήματα υγείας στον κτηνοτροφικό/ γαλακτοκομικό κλάδο  αλλά και τις προοπτικές των γαλάτων με μύκητες.

 

Στη Διάσκεψη έχει προσκληθεί ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο Tom Heilandt πρόεδρος της Codex Alimentarius Commission που Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και η Judith Bryans πρόεδρος της IDF Ιρλανδίας η οποία έχει φιλοξενήσει στο πέρυσι τη Διάσκεψη

Η πρώτη μεγάλη συνεδρία είναι αφιερωμένη στη διατροφή και την υγεία κι αναμένεται πως θα επικεντρωθεί σε θέματα βασισμένα στα σημερινά επιστημονικά στοιχεία και στα αποτελέσματα πρόσφατων επιδημιολογικών μελετών.

Θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους είναι το εάν η κατανάλωση λιγότερων γαλακτοκομικών προϊόντων θα μειώσει την πρόσληψη λίπους, ζάχαρης και αλατιού αλλά και οι διατροφικές διαφορές μεταξύ του γάλακτος και των γαλακτοκομικών εναλλακτικών προϊόντων (μη ζωικά γάλατα).

Η διάσκεψη θα ασχοληθεί επίσης και με θέματα που αφορούν την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων και θα καλύψει ορισμένα αναδυόμενα ζητήματα σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της Παραφυματίωσης Βοοειδών.

Επίσης τη διάσκεψη θα απασχολήσουν θέματα  για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων και της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η διάσκεψη όπως είναι αναμενόμενο θα προβάλλει διάφορες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και της καλής διαβίωσης των ζώων από την άποψη των πελατών γαλακτοκομικών προϊόντων και των αγροτών σε όλο τον κόσμο.

Στη διάσκεψη θα αναπτυχθεί το θέμα των γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση με μύκητες και θα παρουσιάσει τα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση (όπως τα δικά μας ξινόγαλο, αριάν, κεφίρ κ.ά.).

Στη διάσκεψη θα παρουσιαστούν έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις των μικροβίων του εντέρου στην ανθρώπινη υγεία και τις μεταβολικές ασθένειες και στρατηγικές για την ανάπτυξη αποτελεσματικών προβιοτικών.

H Διάσκεψη ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και θα κλείσει τις εργασίες της την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Δείτε το φετινό πρόγραμμα της Διάσκεψης στην πόλη Daejeon, στην Κορέα: http://www.idfwds2018.com/html/program_schedule.php

Δείτε στο Dairy News τα συμπεράσματα από την περυσινή Διάσκεψη η οποία είχε φιλοξενηθεί στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία.

You might also like