Nέο Tetra Pak High Shear Mixer

Πρόκειται για νέα γενιά εσωτερικών μίξερ υψηλής διάτμησης.

Το νέο Tetra Pak High Shear Mixer προσφέρει καλύτερη απόδοση ανάμειξης και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Ο καινούργιος σχεδιασμός θέτει νέο σημείο αναφοράς για την ανάμειξη υλικών στην επεξεργασία τροφίμων.

 

Η Tetra Pak εγκαινιάζει τη νέα γενιά εσωτερικών μίξερ υψηλής διάτμησης (High Shear Mixer) προσφέροντας στους πελάτες της υψηλή απόδοση ανάμειξης υλικών και μικρότερο κόστος λειτουργίας

Το R370-1000D με το ριζικά νέο σχεδιασμό του παράγει γαλακτώματα μεγαλύτερης ακρίβειας, σύστασης και σταθερότητας και μειώνει την ανάγκη ομογενοποίησης προσφέροντας καλύτερη ποιότητα τελικού προϊόντος και μειωμένους λογαριασμούς ενέργειας.

Η Monica Gimre, Executive Vice President, Processing Systems της Tetra Pak, δήλωσε: «Αυτός ο επαναστατικός νέος σχεδιασμός είναι η άμεση απάντηση στις ανάγκες των πελατών μας. Σπάμε εντελώς το κατεστημένο, το νέο μίξερ μας εξορθολογεί τα βήματα της παραγωγής, μειώνει τις απαιτήσεις επένδυσης και το κόστος και θέτει νέο σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία.»

Σημαντική καινοτομία στο νέο μίξερ είναι η μοναδική αναδιαμόρφωση και η συμπερίληψη ενσωματωμένου συστήματος αερισμού, το ευέλικτο σύστημα εισαγωγής και η κεφαλή ανάμειξης νέου σχεδιασμού. Αυτό επιτρέπει στη νέα μηχανή να επεξεργάζεται τα πιο μεγάλα ιξώδη για μίξερ επανακυκλοφορίας μέχρι και 2.000 cP και να μικρύνει το μέγεθος των σταγονιδίων σε 1 micron (0,001 mm), σημαντικά μικρότερο από το μέσο όρο της βιομηχανίας στα 7 micron.

 

Η εξαγωγή γαλακτώματος μεγαλύτερης ακρίβειας, σύστασης και σταθερότητας μειώνει την ανάγκη για ομογενοποίηση, ένα βήμα στην επεξεργασία τροφίμων με μεγάλη απαίτηση σε ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον εφικτό να αφαιρέσετε εντελώς το βήμα ομογενοποίησης από την παραγωγή συγκεκριμένων τύπων παγωτών μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας μέχρι και 50% στο σύνολο της διαδικασίας.

Το νέο μίξερ μπορεί να επεξεργαστεί επίσης υλικά με μέχρι και 65% ξηρά ουσία, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση για παραγωγή βρεφικής φόρμουλας. Αυτό μειώνει την ανάγκη για εξάτμιση, ένα ακόμη ακριβό βήμα στην παραγωγή τροφίμων, κατεβάζοντας το κόστος μέχρι και 90%.

Η μηχανή ανάμειξης παράγει σε χωρητικότητα μέχρι και 30.000 λίτρα ανά ώρα και μπορεί να εφαρμοστεί στην παραγωγή υγρών γαλακτοκομικών και αφεψημάτων, παγωτού και επεξεργασμένου φαγητού, καθώς και για τις περισσότερες ανάγκες προανάμειξης στην παραγωγή τροφίμων.


Η Tetra Pak κατέχει σειρά πατεντών και πατεντών σε αναμονή για το Tetra Pak High Shear Mixer R370-1000D.

You might also like