Η Ίναχος με τη ‘Ρούμελη’ και το ‘Ερίφι’ της στην DAIRY EXPO 2018

H Ίναχος, μια γαλακτοβιομηχανία με διακρίσεις που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στη Γραμμένη Φθιώτιδας θα συναντήσει το κοινό της και θα γνωρίσει νέους φίλους στη DAIRY EXPO 2018, τη μεγάλη έκθεση για τη γαλακτοκομία/ τυροκομία που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2018 στο Metropolitan Expo.

 

Σε μια από τις πιο προνομιούχες, σε φυσικό πλούτο, περιοχές της χώρας κατορθώνει να συλλέγει εξαιρετικής ποιότητας γάλα, να συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγούς και να προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων.

Αρχικά, το σήμα κατατεθέν ήταν η φέτα τους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, που φτιάχνεται ακόμη στα ξύλινα βαρέλια με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη συνέχεια, προστέθηκε η σειρά ‘Ρούμελη‘ με όλα τα κίτρινα τυριά (κεφαλίσιο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα) αιγοπρόβειας προέλευσης.

 

Τελευταία, και πιο δημοφιλής, η σειρά ‘Ερίφι‘, από κατσικίσιο γάλα με πιο γνωστά το ξινόγαλο (δροσερό σαν νεράκι), το γιαούρτι (με την πέτσα του), το βούτυρο και το τσαλαφούτι – ένα είδος κατίκι που έχει μπει ήδη στη διαδικασία για κατοχύρωση τns μοναδικότητα του.

 

Σε αυτά προσθέστε το γαλοτύρι με σκόρδο και μαϊντανό (για τους μεζέδες), το μαλακό κατσικίσιο τυρί σε κορμό (ιδανικό για καλοκαιρινές σαλάτες ή σαγανάκι), το βοτανοτύρι με μικρές μπάρες τυριού που κάνουν τις «αραχτές» τους σε αρωματισμένο λαδάκι με βότανα και, βέβαια, τον ανθότυρο και τη μυζήθρα.


Φωτογραφίες: Ίναχος. Ενημερωθείτε αναλυτικά για την έκθεση DAIRY EXPO 2018 από την επίσημη ιστοσελίδα www.dairyexpo.gr ή επικοινωνήστε με την o.mind Creatives στο 210 90 100 40.

You might also like