Η Π. Κουβαράκης, με το εξαίρετο ξύγαλό της, στην DAIRY EXPO

Έχει ταυτιστεί με το Ξύγαλο Σητείας αλλά αυτό δεν είναι το μόνο προϊόν της. Παράγει επίσης Στάκα Σητείας, Στακοβούτυρο, γιαούρτι (πλήρες και με χαμηλά λιπαρά), κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, γλυκιά και ξινή μυζήθρα, ξυνόχοντρο, λευκό τυρί άλμης, σκληρά επιτραπέζια τυριά κ.ά. Η εταιρεία Π. Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. ανεβαίνει στην Αθήνα – με όλα τα καλούδια της- για να συμμετάσχει στη DAIRY EXPO 2018, τη μεγάλη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα Αττικής.

 

 

Η επιχείρηση του Ιωάννη Κουβαράκη ξεκίνησε να ασχολείται με την  παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1977 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρεις γιοί του Ιωάννη Κουβαράκη, Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η επωνυμία αλλάζει σε Π. Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε.

Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα στην επιχείρηση. Το αντικείμενο παρέμεινε το ίδιο, αλλά η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Επίσης πραγματοποιήθηκε σημαντική προώθηση του Ξύγαλου Σητείας σε Π.Ο.Π. με ονομασία “Ξύγαλο Σητείας”.


Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τυροκομικών προϊόντων και των γιαουρτιών  της  Π. Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. προέρχεται από το Νομό Λασιθίου και κυρίως από την Ζάκρο.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, “Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν, ορισμένα πράγματα αποδεικνύονται διαχρονικά. Η συνεχής ανάπτυξη της επιχείρησης οφείλεται στις αξίες της που παραμένουν αναλλοίωτες. Άριστη ποιότητα, σεβασμός στην οικογενειακή παράδοση και στον πελάτη, χρήση της τεχνολογίας και βέβαια αγάπη για το αντικείμενο. Από το 1977 μέχρι σήμερα, η επιχείρηση καταγράφει συνεχείς επιτυχίες όχι μόνο στην Κρήτη,αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Με πίστη στην επιτυχία των στόχων της και διάθεση για εντατική δουλειά, συνεχίζει την προσπάθειά της”.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε

Χαμέζι, Τ.Κ. 72300 Σητεία Λασιθίου Κρήτης, τηλ.: 28430 28830 και  28430 71555. ΠΛηροφορίες στο  website: www.kouvarakis.gr, email: [email protected]

You might also like