Συντονίζουν δράσεις οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

Οι αποφάσεις της πρόσφατης γενικής συνέλευσης στον Τύρναβο.

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Τύρναβο η ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία υιοθετήθηκε ένα πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων, κυρίως προς την πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χρόνια και καυτά προβλήματα των κτηνοτρόφων.

 

Στη γενική συνέλευση η οποία προετοίμασε τις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας για τις 20 Ιανουαρίου 2019, συμμετείχαν σύλλογοι από Τύρναβο, Ελασσόνα, Παλαμά, Καλαμπάκα, Αλμυρό, Αισωνία Μαγνησίας, Μακρυχώρι, Πουρνάρι, Βελεστίνο, Λιβάδι Ολύμπου και Δεσκάτη.

Ο Νίκος Παλάσκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε σε πρώτη φάση στην πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και τόνισε οτι ο κλάδος θα πρέπει να συνταχθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συνεχούς πτώσης των τιμών του γάλακτος.

Ο Νίκος Παλάσκας (δεύτερος από δεξιά), κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, στον Τύρναβο. Φωτογραφία: www.paidis.com.

 

Η ανακοίνωση που συντάχθηκε από τη γενική συνέλευση και δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει τις επερχόμενες δράσεις αλλά και τα αιτήματα των Θεσσαλών κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομοσπονδία το επόμενο διάστημα προτίθεται να συγκεντρώσει και να  προσκομίσει στοιχεία και ενδείξεις από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους προκειμένου να δημιουργηθεί φάκελος που θα κατατεθεί στη συνέχεια στον αρμόδιο εισαγγελέα, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να λάβει γνώση για το μείζον πρόβλημα της πτώσης των τιμών.

Οι κτηνοτρόφοι θέλουν να δοθεί το De minimis για την απώλεια εισοδήματος από την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος σε όλους τους κτηνοτρόφους, απαιτούν  το διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε τμήμα αγροτικό και σε τμήμα κτηνοτροφικό όπου οι εισφορές των κτηνοτρόφων να πηγαίνουν μόνο σε κτηνοτρόφους, να δοθεί  η πρέπουσα αποζημίωση στους κτηνοτρόφους του νομού που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό.

You might also like