Αυλαία, χθες, για την Dairy Expo 2018

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία.

Ολοκληρώθηκε χθες, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, πλησίον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στα Σπάτα Αττικής, η μεγάλη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία, η Dairy Expo 2018. Διήρκεσε τρεις ημέρες και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός σημαντικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

 

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν το προηγούμενο τριήμερο (10-12 Νοεμβρίου), τις πύλες του Metropolitan Expo για να επισκεφτούν την Dairy Expo 2018, να γνωρίζουν από κοντά ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες τυροκόμους που συμμετείχαν με περίπτερα και να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα τεχνολογικού εξοπλισμού, συσκευασίας, εργαστηριακών μετρήσεων και παροχής υπηρεσιών.

Η έκθεση, η οποία φιλοξένησε σημαντικές ημερίδες για τη γαλακτοκομία, την τυροκομία, το εξαγωγικό εμπόριο, την προβολή και προώθηση προϊόντων αλλά και τη μεταφορά και αποθήκευση γαλακτοκομικών/ τυροκομικών προϊόντων, κορυφώθηκε χθες Δευτέρα με τη 2η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες προϊόντα απ΄ όλη την Ελλάδα, στη μεγαλύτερη από σύστασης Dairy Expo αξιολόγηση προϊόντων.

 

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλος ο αριθμός των δειγμάτων που στάλθηκαν απ’  όλη την Ελλάδα που η κριτική επιτροπή χρειάστηκε να εργαστεί δύο ημέρες (αντί για μια που ήταν το συνηθισμένο) και επί πολλές ώρες, προκειμένου να διαχειριστεί τις συμμετοχές. Όπως είναι γνωστό τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την κριτική επιτροπή και θα κοινοποιηθούν στους συμμετέχοντες.


Τις επόμενες ημέρες από το www.dairynews.gr, θα παρουσιαστούν ειδήσεις, συνεντεύξεις και οπτικοακουστικό υλικό από την Dairy Expo 2018, ενώ στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Dairy News, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, θα μπορέσετε να διαβάσετε πλήρες ρεπορτάζ από την έκθεση και συνεντεύξεις με παραγωγούς που συμμετείχαν. Στην κεντρική φωτογραφία το περίπτερο της εταιρείας Ζωζεφίνος, από τη Σύρο.

You might also like