Ιδρύθηκε Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος

Πρωτοβουλία της Κρι Κρι στις Σέρρες- ετοιμάζεται μεγάλο forum τον Φλεβάρη του '19.

Με πρωτοβουλία της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι, ιδρύθηκε πρόσφατα το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος, κίνηση η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της παρουσίας του ελληνικού γάλακτος στην καθημερινότητα των Ελλήνων καταναλωτών, την ενημέρωση των επαγγελματιών της κτηνοτροφίας και, φυσικά, την ενθάρρυνση νέων πολιτών να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή.

 

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2018, με σκοπό να προωθήσει την αγελαδοτροφία στην Ελλάδα. Έδρα του Ινστιτούτου είναι οι Σέρρες, η γεωγραφική του όμως εμβέλεια περιλαμβάνει όλη την ελληνική επικράτεια.

Τα ιδρυτικά μέλη του ΙΕΓ είναι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, της αγελαδοτροφίας αλλά και ειδικοί επιστήμονες (από τους χώρους της κτηνιατρικής και της γεωπονίας).

Στόχοι του ΙΕΓ

Η ενθάρρυνση και η παρότρυνση των νέων να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία και την παραγωγή γάλακτος. Η ενημέρωση για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει ο ελληνικός τομέας γάλακτος στους νέους της χώρας (πρωτογενής παραγωγή ή/και μεταποίηση). Η στήριξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής και η  ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών. Επίσης, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν γαλακτοκομικά προϊόντα από ελληνικό γάλα.

Πρώτη Ημερίδα

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι στις Σέρρεςη πρώτη  επιμορφωτική ημερίδα για το ελληνικό γάλα και την αγελαδοτροφία. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές και διευθύντριες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών), μέλη του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος και επισκέπτες υγείας από τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής δράσης, παρουσιάστηκε το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνικό γάλα, από τη φάρμα στο ποτήρι». Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και βρίσκεται αναρτημένο στην ψηφιακή στέγη του Ινστιτούτου. Παρουσιάστηκε επίσης το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο για το γάλα, στο πλαίσιο του οποίου οι σχολικές μονάδες των Σερρών, ως ομάδες, θα υλοποιήσουν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τους θεματικούς άξονες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα αγωγής υγείας, («Οφέλη από την κατανάλωση γάλακτος»), αγωγής καταναλωτή («Γινόμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές») και επαγγελματικού προσανατολισμού («Το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου»). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές.

Πριν λίγες ημέρες το Ινστιτούτο ανακοίνωσε οτι στα τέλη Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη εκδήλωσή του, το Ετήσιο Φόρουμ Γάλακτος, το οποίο αναμένεται πως θα είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην ελληνική γαλακτοκομία.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321068-301 και 363 καθώς και στο e-mail: [email protected]

You might also like