H FrieslandCampina εξαγόρασε την Jana Foods

Αμερικανική εμπορική εταιρεία, που εισάγει στις ΗΠΑ τα τυριά Αρβανίτη.

Η συνεταιριστική πολυεθνική FrieslandCampina ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εισαγωγικής εταιρείας Jana Foods. Η εξαγορά αναμένεται πως θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της FrieslandCampina στον εφοδιασμό της αμερικανικής αγοράς με ολλανδικά τυριά, σε μια εποχή μάλιστα που αλλάζουν οι συσχετισμοί στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. εξαιτίας της συμφωνίας CETA.

 

«Αυτή η εξαγορά υποστηρίζει την απόφασή μας για επενδύσεις και περεταίρω ανάπτυξη και είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη της τυροκομικής δραστηριότητάς μας και την ενίσχυση τη θέση μας στην Αμερική. Αυτή η συμφωνία θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων για την αμερικανική αγορά», δήλωσε ο Roel van Neerbos, πρόεδρος της FrieslandCampina.

Η Jana Foods θα ενταχθεί στο ευρύτερο μετοχικό σχήμα της εταιρείας FrieslandCampina Consumer Dairy U.S.A., θυγατρικής των Ολλανδών στις ΗΠΑ ενώ ο Dan Lynch μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Jana Foods θα παραμείνει στο σχήμα ως  αντιπρόεδρος εισαγωγών και επικεφαλής του τμήματος συμβούλων σε εμπορικά θέματα.


Ιδρύθηκε το 1995 ως εταιρεία εισαγωγών- εξαγωγών τυροκομικών κυρίως προϊόντων στη Νέα Υόρκη από τον επιχειρηματία David Voremberg. Εισάγει στις ΗΠΑ προϊόντα της εταιρείας Αρβανίτη (φέτα και κεφαλοτύρι).

You might also like