Γαλακτοπωλείο από το ‘Χωριό της Κάρλας’, στην Πανόρμου, στην Αθήνα

Επτά μήνες λειτουργίας συμπλήρωσε το γαλακτοπωλείο της οικογένειας Τσιούκα στην Αθήνα, στην Πανόρμου πλησίον του σταθμού Μετρό και επί της οδού Μιχαήλ Χατζηκωνσταντή, κατάστημα στο οποίο πωλούνται, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα της εταιρείας ‘Το Χωριό της Κάρλας’ των τριών αδελφών Τσιούκα από τα Κανάλια Κάρλας, του νομού Μαγνησίας.

 

Στο κατάστημα εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας πωλούνται και άλλα, παραδοσιακά ως επί το πλείστον, προϊόντα, μεταξύ αυτών και κάποια γαλακτοκομικά- τυροκομικά.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία παράγει κατσικίσιο γιαούρτι παραδοσιακό με 4% λιπαρά, στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι με φυσιολογική στράγγιση σε τσαντίλα, κεφίρ από κατσικίσιο γάλα, πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι και λευκό κατσικίσιο τυρί άλμης. Όλα τα προϊόντα είναι βιολογικής γεωργίας.

Η εταιρεία «Το Χωριό της Κάρλας», είναι μια οικογενειακή κτηνοτροφική επιχείρηση με τη μονάδα να βρίσκεται στη κοιλάδα Μετόχι, πολύ κοντά στο χωριό Κανάλια Μαγνησίας. Τα ζώα της βόσκουν ελεύθερα σε βοσκοτόπια που εκτείνονται πέρα από τα όρια της λίμνης Κάρλας, έως και τις κορυφές του δυτικού Πηλίου.

Εκτρέφει περίπου 250 πρόβατα και περίπου 500 ερίφια. Η φάρμα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 3.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 200 τ.μ. είναι χώροι άμελξης και αποθήκευσης γάλακτος, τα 800 τ.μ. είναι χώροι αποθήκευσης ζωοτροφών και τα υπόλοιπα είναι σταβλικές εγκαταστάσεις.

Ο εφοδιασμός του καταστήματος της Αθήνας γίνεται μια φορά την εβδομάδα αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε οτι προϊόντα του Χωριού της Κάρλας κυκλοφορούν και σε άλλα σημεία στην Αθήνα, όπως στα καταστήματα της αλυσίδας Βιολογικό Χωριό.

You might also like