Βαμβακάς Α.Ε.: Οι ειδικοί στη συσκευασία τυριού

Ευέλικτες λύσεις, εξαιρετική παρουσίαση και διατήρηση του προϊόντος.

Ο τομέας των τυροκομικών προϊόντων απαιτεί ευέλικτες λύσεις συσκευασίας που επιτρέπουν το συνδυασμό του παραδοσιακού προϊόντος με ελκυστικές συσκευασίες και εγγυώνται εξαιρετική παρουσίαση και διατήρηση του προϊόντος.
Κείμενο: Δημήτρης Δράκος *

 

Η Βαμβακάς Α.Ε. σε συνεργασία με τους προμηθευτές της  γνωρίζει ότι η επιτυχία των πελατών της εξαρτάται από την ποιότητα των προϊόντων τους και κατ΄επέκταση και της συσκευασίας τους. Γι αυτό το λόγο, μπορεί να εγγυηθεί μέγιστης ποιότητας λύσεις για την εμπορικότητα των προϊόντων.

Η Βαμβακάς Α.Ε.  είναι από τους λίγους προμηθευτές, ικανός να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα λύσεων στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων. Ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν από την διαχείριση του προϊόντος από την ύπαιθρο έως την περιοχή διαχείρισης,τον εγκιβωτισμό και την τελική παλετοποίηση, περνώντας από το στάδιο συσκευασίας με την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις τρόπους συσκευασίας:

 1. Θερμοδιαμόρφωση (Thermoforming),
 2. Θερμοσυγκόλληση (Tray – Sealing),
 3. Οριζόντια συσκευασία τύπου FlowPack (HFFS) και
 4. Κάθετη συσκευασία τύπου Vertical (VFFS).

 

Η τεχνολογική προσφορά της Βαμβακάς Α.Ε. καλύπτει μία μεγάλη γκάμα μέσα στον τυροκομικό τομέα κυρίως για τις ακόλουθες ομάδες: 

 • Φρέσκο τυρί και τυρί κρέμα

 Λύσεις συσκευασίας σχεδιασμένες για φρέσκο και/ή τυρί κρέμα σε συσκευασίες σχεδιασμένες για να επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής του προϊόντος. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λύσεων ανάλογα με την εγγύηση της ερμητικής σφραγίσης, το επίπεδο παραγωγής, την διάρκεια ζωής του προϊόντος και την επιθυμητή παρουσίαση.

Συσκευασίες με προσαρμοσμένα σχήματα σε κενό ή και σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (M.A.P.).

 • Μερίδες Τυριού

Λύσεις συσκευασίας σχεδιασμένες για την συσκευασία μερίδων τυριού σε διαφορετικά επίπεδα ωρίμανσης.

Φιλμ:

 • Υψηλού φραγμού.
 • Συρρίκνωσης.
 • Υψηλού φραγμού και συρρίκνωσης.

Φρέσκιες συσκευασίες σε Flow Pack με συρρίκνωση και χρήση τροποποιημένης ατμόσφαιρας  με την όψη του πρόσφατα συσκευασμένου προϊόντος.

 • Τέταρτα, μισά και ολόκληρα τυριά
 • Μπλοκ Τυριού
 • Κομμένο τυρί και τυρί σε φέτες

Το τυρί σε φέτες απαιτεί σύστημα συσκευασίας που εκτός από το να προστατεύει το προϊόν πρέπει να επιμηκύνει και τη διάρκεια ζωής του κατά τη διαδικασία εμπορευματοποίησης. Η συσκευασία διατηρεί το προϊόν φρέσκο και ελκυστικό μέχρι την κατανάλωσή του. Δυνατότητα να συμπεριλαμβάνει διάτρηση «eurolock», για κρέμασμα σε ράφι.

 • Τριμμένο τυρί και τυρί σε κύβους

Λύσεις συσκευασίας σχεδιασμένες για τριμμένο τυρί και τυρί σε κύβους. Η συσκευασία γίνεται κυρίως σε κάθετες αυτόματες τυλιχτικές μηχανές. Προσφέρουμε ολοκληρωτικό τεμαχισμό, τρίψιμο, δοσομέτρηση και λύσεις συσκευασίας.

Το πλεονέκτημά σας με εμάς:

 • Οικονομικές Συσκευασίες σχεδιασμένες, σύμφωνα με τη ζήτησή σας.
 • Συσκευασίες υγιεινής για αποθήκευση και διαμονή.
 • Προστασία του προϊόντος για αποθήκευση και μεταφορά.

*  Ο Δημήτρης Δράκος είναι Τεχνολόγος Τροφίμων στην Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε.

Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες  εμπορικές επιχειρήσεις στον τομέα του βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και η μοναδική που δραστηριοποιείται και εξειδικεύεται σε μία τόσο μεγάλη σειρά προϊόντων. Το κάθε τμήμα της αποτελείται από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων από μηχανολόγους μηχανικούς έως τεχνολόγους τροφίμων για να μπορεί να υποστηρίξει και να προσφέρει τις σωστές λύσεις για κάθε εφαρμογή. Εφαρμόζει πελατοκεντρική στρατηγική με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και το δυναμικό επιτελείο των 150 ατόμων φροντίζει για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 από την Bureau Veritas και όλο το προσωπικό επίσης τηρεί τον κώδικα ηθικής που έθεσε σε ισχύ από το 2012

You might also like