Κτηνοτρόφοι Αττικής: Πλούσιος απολογισμός… ελπιδοφόρες προοπτικές

Έκοψαν την πίτα τους και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν δυναμικά.

Πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2019  στο κέντρο διασκέδασης Λάμψη  στις Αχαρνές ο ετήσιος πλούσιος απολογισμός δραστηριοτήτων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, με ένα εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κάθε μια σημαντική εκδήλωση του 2018. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο πατήρ Γελάσιος, ενώ τις ευχές, εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής δέχθηκε ο πρόεδρος  Γιάννης Κοντογιάννης.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Τον πλούσιο απολογισμό, που παρουσίασε η Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), παρακολούθησαν πολλοί προσκεκλημένοι, από τον κτηνοτροφικό κλάδο, εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες κ.ά.

Μέσα από 69 φωτογραφίες, μία από κάθε δράση του 2018, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής παρουσίασε την πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές παρουσίες, στην συμμετοχή σε εκθέσεις και Φεστιβάλ, αλλά και τις συναντήσεις-συζητήσεις για επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Αττικής.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην παρουσίαση των συμπερασμάτων από την συμμετοχή του κτηνοτρόφου  Νίκου Κορδαλή στην μεγάλη διεθνή έκθεση SOMMET DE L’ELEVAGE (3-5 Οκτ 2018, Κλερμόν-Φεράν, Γαλλία). Ο  Ν. Κορδαλής μεταξύ άλλων είπε: “Όλοι οι κτηνοτρόφοι είναι ενταγμένοι σε συνεταιρισμούς, Κάθε συνεταιρισμός καλύπτει μια περιοχή με 1-2 φυλές ζώων μόνο. Μόνο οι συνεταιρισμοί πουλούν και κατηγοριοποιούν ζώα και κρέας. Κανένας άλλος, Δεν κατατέμνονται αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ούτε κληρονομικά, Τα σφαγεία ανήκουν στους συνεταιρισμούς, Σε μια περιοχή δεν αλλάζουν οι εκτροφές ούτε οι εκμεταλλεύσεις και οι εκμεταλλεύσεις πουλάνε και κρέας από τα σφαγεία τους, και φαγητό“.

Και φέτος ο Ν. Κορδαλής θα μετέχει στην Zootechnia (31/1-3/2/2019, Θεσσαλονίκη) στο περίπτερο 3, stand 46, ενώ προωθείται συντονισμένη επίσκεψη στην Zootechnia, για να εντοπίσουν τις εξελίξεις στην κτηνοτροφία.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός επέδωσε την πλακέτα για την μακροχρόνια προσφορά και συμβολή, ως πρωτεργάτες για Βιώσιμες Κοινωνίες, στην τοπική ανάπτυξη στην Κατερίνα Κοντογιάννη για την οικογένεια Βασιλείου Κοντογιάννη.

 

Με έναν πρωτότυπο τρόπο ο πρόεδρος Γ. Κοντογιάννης καλούσε κάθε έναν από τους φορείς και εκπροσώπους φορέων να κόψουν το κομμάτι τους από την πίτα και να εκφράσουν τις ευχές τους για το νέο έτος. Όλοι οι παριστάμενοι πήραν κομμάτι της πίτας έτοιμο και ο τυχερός προήλθε από κλήρωση από τους καταγεγραμμένους εισελθόντες. Τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίτας αναδείχθηκε ο Σταύρος Κιτάντης (ανθοπαραγωγός, Μαραθώνας).

Με την ευκαιρία ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν σημαντικά στο έργο του Συλλόγου. Έτσι ευχαρίστησε την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής (για την συνεργασία στην Παραδοσιακή Γαστρονομία), το Skywalker & Στέντορα (για την υποστήριξη στις Βιώσιμες Κοινωνίες), τον Αθανάσιο Κελμάγερ (για την πίστη του στην Συλλογική Συνεργασία), τον Δημήτριο Μιχαηλίδη (για την συμμετοχή στις Βιώσιμες Κοινωνίες), ενώ την πλακέτα στην οικογένεια Βασιλείου Κοντογιάννη (για την προσφορά της στις Βιώσιμες Κοινωνίες), που παρέλαβε η Κατερίνα Κοντογιάννη, έδωσε αναγνωρίζοντας την μακροχρόνια συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός.

Η οικογένεια Βασ. Κοντογιάννη, που χαρακτηρίζει την περιοχή στο google maps, ως «Βουστάσιο Κοντογιάννη», εγκαταστάθηκε στην Λαθαία του Μενιδιού το 1966, σε έναν βοσκότοπο, χωρίς τίποτε άλλο εκεί γύρω, όταν οι συνολικοί κάτοικοι της περιοχής ήταν περίπου 20.000, ενώ σήμερα η ίδια περιοχή έχει 170.000 κατοίκους … Ο σημερινός Δήμος Αχαρνών ξεκίνησε από εκείνους του πιονέρους Βλάχους και Αρβανίτες, κτηνοτρόφους, ανθοπαργωγούς και παραγωγούς κηπευτικών.

You might also like