Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Zootechnia 2019 με δυνατές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΛΓΟ – Δήμητρα στην 11η Zootechnia 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Μια βιβλιοπαρουσίαση και μια ημερίδα για τη φέτα

 

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η  παρουσίαση του βιβλίου του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών με τίτλο: «Εκτροφή Προβάτων & Αιγών: Τι πρέπει να ξέρω;». Το βιβλίο θα προλογίσει η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Δήμητρα καθηγητής Νικόλαος Κατής, ο Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Κτηνοτρόφων Κ. Καμπούρης, ο Αντώνης Ζδράγκας  Διευθυντής του ΙΚΕ και ο Γιάννης Χανιωτάκης, Senior Director της Αγροτικής Τραπεζικής.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα ξεκινήσει στις 13.30 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 8 stand 5 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς. Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://issuu.com/grafeiotypou.elgo

Το Σάββατο 2  Φεβρουαρίου 2019 ο ΕΛΓΟ συνδιοργανώνει με το το ΓΕΩΤΕΕ εκδήλωση με θέμα: «Φέτα το Εθνικό Προϊόν μας: Προβλήματα και Προοπτικές» στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός», στο περίπτερο 8 στις 11:00 π.μ.

Όλες τις ημέρες της έκθεσης στο χώρο του περιπτέρου του ΕΛΓΟ (περ. 8, stand 5) σπουδαστές και καθηγητές της Αβερωφείου ΕΠΑΣ Λάρισας, θα παρουσιάζουν στο κοινό μία πρωτότυπη δική τους κατασκευής συσκευή, η οποία με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργεί κυψέλες από φελιζόλ.

Επίσης θα  υπάρχει και μια γυάλινη κυψέλη και ένα ειδικό μικροσκόπιο, όπου με τη βοήθεια των ερευνητών του τμήματος Μελισσοκομίας, οι ενδιαφερόμενοι θα μυηθούν στα μυστικά των μελισσών.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για τη φέτα

You might also like