Έρχεται το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας

Θα διεξαχθεί 15 & 16 Μαρτίου 2019 στο Divani Palace Λάρισα

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή δυναμική και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και προοπτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η εφημερίδα «Ελευθερία» διοργανώνει στη Λάρισα το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στις 15 & 16 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο «Διβάνη».

 

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας στον αγροδιατροφικό τομέα, την υγεία, τη βιομηχανία, την καινοτομία και όλους εκείνους τους παραγωγικούς τομείς που δύνανται να συμβάλλουν στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξή της.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, στελέχη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, συνεταιριστικές οργανώσεις, επιχειρηματίες και πιστωτικά ιδρύματα, συζητούν και προσεγγίζουν καίρια θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των πρακτικών που συνθέτουν το ανταγωνιστικό προφίλ της Θεσσαλίας αλλά και να προσδιορίσουν τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι ενότητες και ομιλίες του συνεδρίου προσανατολίζονται στους εξής άξονες: 

  • Έργα υποδομής
  • Αγροδιατροφή και μεταποίηση
  • Υγεία
  • Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί, εκπρόσωποι όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων, παραγωγοί και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Υπουργείο Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2019,  Δήμος Λαρισαίων, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δυο κύκλοι ομιλιών και συζητήσεων στις ενότητες Υποδομές & Επιχειρηματικότητα δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να ενημερωθούν, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με επιχειρηματίες και θεσμικούς φορείς.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ακολουθούν οι ενότητες Υγεία & Αγροδιατροφή με στόχο τη διερεύνηση των υφιστάμενων πλεονεκτημάτων της περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επίπεδο καινοτομίας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας.

Χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Διβάνη», στο κέντρο της Λάρισας, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου. Η επιλογή του χώρου, εκτός από τις άριστες υποδομές φιλοξενίας, έγινε με και γνώμονα την κεντρική του τοποθεσία γεγονός που αφενός διευκολύνει την πρόσβαση, αφετέρου δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή με το εμπορικό και το ιστορικό – πολιτιστικό δυναμικό της Λάρισας.

Προβολή

Φιλοδοξώντας το συνέδριο να αποτελέσει ορόσημο σε επίπεδο Περιφέρειας, κατά τις δυο ημέρες διεξαγωγής του ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας «Ελευθερία» θα καλύπτουν και θα προβάλλουν διεξοδικά τις εργασίες του, με συνεντεύξεις των ομιλητών, ρεπορτάζ και άρθρα καθιστώντας συμμέτοχη στη συζήτηση, την τοπική κοινωνία.  Παράλληλα, έγκριτα τηλεοπτικά κανάλια, περιφερειακές εφημερίδες και έγκυρα ειδησεογραφικά sites θα ενισχύσουν την προβολή και δυναμική του συνεδρίου.

You might also like