ΕΦΕΤ: Επιβολή προστίμων σε γαλακτοκομικές εταιρείες 

Για ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, ανακοινώνει ότι επικυρώνει επιβολή προστίμων σε 9 επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους  178.315 ευρώ.

 

Σε δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 67.570 ευρώ για ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων και άλλες παραβάσεις. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα προερχόμενα από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. διοχετεύονταν σε βιομηχανίες γάλακτος της Βορείου Ελλάδος και στη συνέχεια σε διαφορετικό τυροκομείο,  χωρίς να επισημαίνεται η προέλευση και με τρόπο ώστε να δημιουργείται η αναληθής εντύπωση στον καταναλωτή ότι είναι ελληνικής προέλευσης. Οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος συνεχίζονται με τη συνδρομή των συναρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ανακοίνωσή του ο Φορέας επισημαίνει οτι “ είναι αποφασισμένος να καταβάλλει κάθε προσπάθεια και να προστατέψει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και τον Έλληνα καταναλωτή που επιθυμεί να καταναλώνει τα εγχώρια εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα“.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που επιθυμούν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα με πρώτη ύλη ελληνικό γάλα, να αναζητούν την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην συσκευασία των προϊόντων, που είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

You might also like