Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά τυριά

Αποτελέσματα: «2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών Dairy Expo 2018»

Το Dairy News παρουσιάζει τα αποτελέσματα της 2ης Αξιολόγησης Ελληνικών Τυριών, μια κορυφαία οργανοληπτική αξιολόγηση η οποία  πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της DAIRY EXPO σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Η κριτική επιτροπή έλαβε 100 δείγματα απ΄ όλη την Ελλάδα.
Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης

 

Η «2η Οργανοληπτική Αξιολόγησης Ελληνικών Τυριών Dairy Expo 2018» είχε προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης,  τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Dairy Expo στο Metropolitan Expo (Σπάτα).

Η εντυπωσιακή πληθώρα δειγμάτων που κατέφθαναν τις τελευταίες ώρες πριν την έναρξη της έκθεσης, ανάγκασε την κριτική επιτροπή να ξεκινήσει την αξιολόγηση από την …Κυριακή, όπως μας ανέφερε ο Κική Ζηνοβιάδου του Κολεγίου Περρωτής (Perrotis College) που είχε τη γενική κι επιστημονική επιμέλεια.

Όπως είναι γνωστό η αξιολόγηση διοργανώνεται από την εταιρεία omind creatives και το περιοδικό Dairy News, με την επιστημονική επιμέλεια του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ομάδας έμπειρων καθηγητών.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν φέτος κορυφαία ονόματα όπως η σεφ και συγγραφέας Νανά Δαρειώτη, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η  Δρ. Αλεξάνδρα Μέγα Διευθύντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και Προϊσταμένη Εποπτείας Γάλακτος Ηπείρου, ΕΛΓΟ- Δήμητρα, ο Ιωάννης Αμβροσιάδης καθηγητής  στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.ά.

 

Στην Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, ένα από τα σημαντικότερα τυροκομικά γεγονότα του 2018, συμμετείχαν  Έλληνες παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα όπου τα προϊόντα τους είναι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον κώδικα τροφίμων και ποτών. Συνολικά κατατέθηκαν 100 δείγματα και απονεμήθηκαν 77 βραβεία.

Υπενθυμίζουμε οτι η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών Dairy Expo δεν είναι διαγωνιστική διαδικασία όπου κάποιο τυρί πρωτεύει έναντι των άλλων, αλλά μια αξιολόγηση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών με βάση δεδομένα αυστηρώς επιστημονικά.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΟΡΓΑΝΟΛΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ DAIRY EXPO 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2018

 

You might also like