Βαμβακάς: Καινοτόμες λύσεις για  τυροκομικά προϊόντα

Η εταιρεία  Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. με επιτυχία παρουσίασε στην τελευταία έκθεση MEAT & GRILL και DIARY καινοτόμες λύσεις στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων.

 

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε επί ελληνικού εδάφους, οριζόντια γραμμή συσκευασίας τύπου flow – vac η οποία, αφού δημιουργήσει ανοιχτή σακούλα σε ακανόνιστα προϊόντα, στη συνέχεια με την προσθήκη ενός μηχανήματος κενού σε σειρά, αφαιρεί τον ατμοσφαιρικό αέρα από τη συσκευασία, αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο τις σακούλες κενού.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της γραμμής είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η αντικατάσταση ποικίλων κωδικών σακούλας σε πλάτη και μήκη από ένα ρόλο φιλμ ενός μόνο πλάτους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν δοκιμές με πραγματικά προϊόντα μεγάλου και ακανόνιστου μεγέθους.

Παράλληλα στην έκθεση παρουσιάστηκε μία thermoforming μηχανή ULMATFS 200 νέας γενιάς ΙΡ 67 – 69 (πλενόμενη – αφριζόμενη), κατάλληλη για να δημιουργήσει εύκαμπτους και άκαμπτους περιέκτες σε κενό αέρος και σε τροποποιημένη ατμόσφαιρά (Μ.Α.Ρ.), αντίστοιχα.

Παρουσιάστηκαν επίσης, ολοκληρωμένες λύσεις συσκευασίας για μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, με μηχανές vacuum και tray–sealing και τα αντίστοιχα αναλώσιμα.

Τέλος, σε μία ψυχόμενη βιτρίνα, εντός του περιπτέρου παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις συσκευασίας, που επικρατούν κυρίως στο εξωτερικό και σιγά σιγά εμφανίζονται και στη δική μας αγορά.


Στη Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. η ανησυχία των συνεργατών μας στη συσκευασία τροφίμων είναι και δική μας. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε πάντα να ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας για τις εξελίξεις στην τεχνολογία της συσκευασίας των  τροφίμων. Πληροφορίες: www.vamvacas.gr Τηλ. 210 4208707

You might also like