Παρουσίαση της EUROCO στους Κτηνοτρόφους Αττικής

Η εταιρεία ενημέωσε για τους ξύλινους στάβλους της

Την Παρασκευή, 1/3/2019, στις 20.00, πραγματοποιήθηκε το τακτικό ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (την πρώτη Παρασκευή κάθε μηνός) στα γραφεία του (Πλήθωνος Γεμιστού 14, Μενίδι, Αττικής), με φιλοξενούμενο τον  Χρήστο Μελικίδη για ενημέρωση για τους ξύλινους στάβλους της EUROCO.
Κείμενο: Δημήτρης Μιχαηλίδης (AγροΝέα)

 

Η EUROCO- Ξύλινα Δομικά Συστήματα όπως ανέφερε ο Χ. Μελικίδης, προσφέρει έτοιμα μελετημένα κτίρια που μπορούν να αξιοποιηθούν ως αποθήκες, εργαστήρια και κυρίως ως στάβλοι για παραγωγικά ζώα. Οι λεπτομέρειες της ξύλινης κατασκευής ήταν εντυπωσιακές. Κυρίως πρόκειται για φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα γκρίζα άψυχα τσιμένα, ούτε με τα ενεργοβόρα πλαστικά, ούτε με τα «ψυχρά» σίδερα, που προσφέρουν άφθονο CO2 στην καταστροφή της ισορροπίας του περιβάλλοντος.

Στην φωτογραφία από αριστερά) Νίκος Κορδαλής, Μάγδα Κοντογιάννη, Χρήστος Μελικίδης, Γιώργος Κουλοχέρης, Βλάσης Μπερτόλης, Γιάννης Πατσαβούρας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Λίτσα Μωραϊτη, Ανδρέας Σερέτης, Σπύρος Σταθάκος. Στο τακτικό ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής.

 

Το ξύλο είναι μια τράπεζα CO2 και συμβάλλει, κατά την δημιουργία του δένδρου, στην απορρόφηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων CO2. Εφ όσον το χρησιμοποιούμε ως ξύλο, συγκρατείται και δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα. Όσο πιο πολλές ξύλινες κατασκευές αξιοποιούμε, τόσο πιο πολύ συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αποφυγή  των δυσάρεστων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Και οι κτηνοτρόφοι, ως αγρότες, ως φροντιστές του περιβάλλοντος, συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους, επιθυμούν να πρωτοπορούν και στα θέματα αυτά, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι, οι αγρότες πλήττονται πιο πολύ από όλους από τυχόν κλιματικές αλλαγές, και με τη μείωση της παραγωγής τους, από την αύξηση της θερμοκρασίας.

Ξύλινο ποιμνιοστάσιο, κατασκευή της εταιρείας EUROCO.

 

Από όσα ακούστηκαν φαίνεται ότι είναι ιδανική λύση η επιλογή του ξύλου για την κατασκευή στάβλου. Τα ζώα «αισθάνονται» ως φυσικό το ξύλο ιδιαίτερα σε σχέση με τα αφύσικα «πλαστικά», «λαμαρίνες» και «σίδερα». Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων αν είναι φιλικές και άνετες προς τη φύση τους, τα ζώα αποδίδουν περισσότερο. Οι συνθήκες που επικρατούν εντός του στάβλου, υγρασία, σκόνη, όξινο περιβάλλον, καθιστούν ιδανική επιλογή για την κατασκευή κτηνοτροφικής μονάδας το ξύλο, διότι: ● Δεν οξειδώνεται. ● Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο. ● Συμπεριφέρεται εξίσου καλά σε ζέστη-κρύο, υγρασία-ξηρασία. ● Έχει μεγάλη αντοχή στη φωτιά – προσδίδει πυρασφάλεια. ● Έχει μεγάλη ευκολία κατασκευής και τοποθέτησης. ● Είναι ελαφριά κατασκευή που μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία. ● Είναι αντισεισμική κατασκευή. ● Απαιτεί μικρή συντήρηση. ● Παρέχει εύκολη δυνατότητα επέκτασης και ● Απαιτεί χαμηλό κόστος (70€/τμ).


Στην κεντρική φωτογραφία ξύλινο αρμεκτήριο της εταιρείας EUROCO.

You might also like