Αντίδραση ΕΦΧΕ στις νέες πιέσεις σε βάρος παραγωγών

Προειδοποιεί για πωλήσεις ή/και σφαγή ζωικού κεφαλαίου

Νέα ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ) καθώς οι αγελαδοτρόφοι μέλη της βλέπουν τις τιμές του γάλακτος, παρά τις προσπάθειές τους, να υποχωρούν όλο το πρώτο δίμηνο του έτους.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Κάθε μήνα από τον περασμένο Δεκέμβριο η τιμή του αγελαδινού γάλακτος προς τον παραγωγό βαίνει μειούμενη δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους παραγωγούς αλλά κι αδυναμία ορθής λειτουργίας της αγοράς”.

“Η τακτική αυτή, που ακολουθείται από τον περασμένο Δεκέμβριο από γνωστή γαλακτοβιομηχανία, δημιουργεί αβεβαιότητα κι αναγκάζει τους παραγωγούς να πουλήσουν ή ακόμη και να σφάξουν τα ζώα τους προκειμένου ν΄ αντέξουν τις σκληρές συνθήκες που τους επιβάλλει η αγορά. Η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, σε μία χώρα με σημαντικό διατροφικό έλλειμμα στα γαλακτοκομικά, καθίσταται ασύμφορη”.

“Η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αλλαγή του πλαισίου σε ό, τι αφορά στο αγελαδινό γάλα. Προτάσεις, που βγήκαν μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση για την διατροφική ωφελιμότητά του και την δυνατότητα των καταναλωτών να επιλέξουν, γνωρίζοντας  τι ακριβώς αγοράζουν αλλά και δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσω της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος”.

“Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση ότι δεν θ΄ ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας. Ζητάμε οι προσπάθειες της ηγεσίας του ΕΦΕΤ να συνεχιστούν  και  καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει τις διαδικασίες  για τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών”.

You might also like