Κυκλοφόρησε Το 14ο Dairy News (Ιανουάριος- Μάρτιος 2019)

Αφιέρωμα στην γαλακτοκομική καινοτομία και ρεπορτάζ από την Zootechnia 2019

Κυκλοφόρησε το πρώτο Dairy News του 2019, το τεύχος #14 [Ιανουάριος- Μάρτιος 2019] με πλούσια όπως πάντα ύλη, δημοσιογραφικές αποστολές εκτός τειχών, συνεντεύξεις με Έλληνες και ξένους παράγοντες της κτηνοτροφικής, γαλακτοκομικής και τυροκομικής αγοράς και όλα τα νέα των σχετικών κλάδων.

 

Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους έχει τίτλο “Το αύριο είναι εδώ:  Καινοτομία στην ελληνική γαλακτοκομία & τυροκομία” και ασχολείται με τις καινοτόμες τεχνολογίες στο χώρο που βελτιώνουν τη συνολική εικόνα και προσφέρουν στον καταναλωτή, νέα ποιοτικά αναβαθμισμένα προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό το Dairy News επισκέφτηκε την Ακαδημία Αθηνών προκειμένου να συνομιλήσει με τους κορυφαίους επιστήμονες στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών οι οποίοι πρόσφατα παρουσίασαν μια παγκοσμίου βεληνεκούς έρευνα για τις πρωτεΐνες στη φέτα.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε δύο σημαντικές συνεντεύξεις: του Ολλανδού επιχειρηματία/ κτηνοτρόφου Jos Janssen, επικεφαλής της εταιρείας Hunland με έδρα την Ουγγαρία και του Σοφοκλή Φιλιππίδη από τον Γάζωρο Σερρών ο οποίος πήρε το βραβείο της εφημερίδας Agrenda ‘Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς’. Επίσης διαβάστε συνεντεύξεις τριών Κρητικών τυροκόμων που συμμετείχαν στην έκθεση Dairy Expo 2018 στο Metropolital Expo

 Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα

ΝΕΑ

8 Κλάδος, αγορά, πρόσωπα σε Ελλάδα και εξωτερικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ      

20 Γαλακτοκομία- Τυροκομία 2019- Έλεγχοι, πτώση τιμών και προβληματισμός

24 Κατσικίσιο Αριάνι ‘Παγγαίο’

26 Τυροκόμοι Των Κυκλάδων στην Αθήνα

28 Συνέντευξη: Γιώργος Ζερβός, Ηράκλειο, Κρήτη

30 Συνέντευξη: Παντελής Κουβαράκης, Σητεία

32 Συνέντευξη: Στρατής  Μπαλαντίνος, Χανιά

32 Σεμινάριο της ΜΕΒΓΑΛ για εξαγωγείς στις ΗΠΑ

34 Κατάστημα ‘Χωριό Της Κάρλας’ στην Αθήνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ZOOTECNHIA 2019

38 Προβληματίζει η παραγωγή, ανησυχεί η μεταποίηση  

41 Λάμπρος Χατζηζήσης λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

42 Συνέντευξη: Γιώργος Βαϊόπουλος (Δυτική Θεσσαλία)

 ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

44 Συνέντευξη: Jos Janssen, Hunland

46 Συνέντευξη: Ο κτηνοτρόφος Σοφοκλής Φιλιππίδης από τις Σέρρες

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ| Καινοτομία

48 Το αύριο είναι εδώ: Καινοτομία στη γαλακτοκομία & τυροκομία

51 Δημήτρης Κουρέτας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

52 Το Dairy News στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

56 Ο Γεώργιος Ι. Αρσένος, Αριστοτέλειο Παν/μίο Θεσσαλονίκης

58 Αναστάσιος Ακτύπης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

60 Καινοτόμα γαλακτοκομικά/ τυροκομικά προϊόντα

ΑΓΟΡΑ

62 ICAP: ‘Πάνω’ η κατανάλωση τυροκομικών

64 Επαναλανσάρισμα στο Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ          

66 Το  GreenLight της Biodynamics δίνει απαντήσεις

70 Ασφάλεια Ζωικού Κεφαλαίου Interamerican

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

72 Λανσαρίσματα νέων προϊόντων

You might also like