Τοπική ανάπτυξη στην Αττική ύπαιθρο

Εκδήλωση στο Βουστάσιο Κοντογιάννη (Αχαρναί), Κυριακή, 7 Απρ 2019, στις 11:00

Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, στις 11:00, στο «Βουστάσιο Κοντογιάννη» δίπλα στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (Λάμπρου Πορφύρα 4, γωνία με Πλήθωνος Γεμιστού 14, Μενίδι) με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής προσκαλούνται τυπικά και κινηματικά συλλογικά σχήματα για μια συζήτηση για τη συγκρότηση Ομάδας Τοπικής Δράσης με συλλογικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την Τοπική Ανάπτυξη στην Αττική με ορίζοντα την περίοδο 2021-2027.

 

 

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» ανταποκρινόμενος στην ισχυρή επιθυμία πολλών Αθηναίων, αλλά και συμπολιτών να ξαναενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής τροφής, εδώ και οχτώ χρόνια κάνει ενημερώσεις, αφού απέκτησε έναν παστεριωτήρα-ψύκτη από την INOX STEEL TECHNICAL και ένα μικρό αρμεκτήριο από την VENDER, τόσο για ενημέρωση κτηνοτρόφων, όσο και για όσους συμπολίτες ενδιαφέρονται για τυροκόμηση.

Ήδη έχουν γίνει ενημερώσεις στα Μέγαρα, στην «Μεγάρων Γη», στο Επιμελητήριο Άρτας, στην Ανθοκομική Κηφισιάς, στον Δήμο Αιγάλεω, στην Λέσβο (Παπάδος), στο Μαρκόπουλο (Αττικής), στην Αίγινα, στο Μενίδι (Βουστάσιο Κοντογιάννη), στην έκθεση DAIRY (Αττική), στην Σχολή Κρέατος Αθηνών, στο Κτήμα Βασιλείου (Κορωπί), στο ΙΙΕΚ MASTER, στην BeFOOD (Τεχνόπολη), στο Φεστιβάλ Hobby (Αθήνα), στο Enducation Festival (Αθήνα), στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής (Πειραιώς 73), στον Πειραιά (Πασαλιμάνι), σε πολλά Δημόσια ΙΕΚ Αττικής, στον Δήμο Μαραθώνα, σε σχολεία, σε εκπομπές στην τηλεόραση και αλλού.

Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης: “Η κτηνοτροφία και μάλιστα η νομαδική διατήρησε βιώσιμο το περιβάλλον και τις κοινωνίες της υπαίθρου της Αττικής μέχρι πριν λίγα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια η ιμπεριαλιστική επέλαση της τσιμεντοποίησης με πρωτεργάτες του νεοαστούς, και την τεράστια αστυφιλία, που υποστηρίχθηκε περίεργα, και όχι πάντα με νόμιμο τρόπο, συγκέντρωσε σε ένα λεκανοπέδιο περίπου 6.000.000 ανθρώπους (και πολλούς ακόμα μη εγγεγραμμένους)”.

Για να επιβιώσει αυτή η μαζική συγκέντρωση των ανθρώπων έχει ανάγκη από υγιώς λειτουργούσα και βιώσιμη ύπαιθρο, και βέβαια από αγρότες. Αυτήν την ανάγκη για Βιώσιμες Κοινωνίες με Συνεργασία παρουσιάζει σε κάθε ευκαιρία ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Κοντογιάννης που έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Μάλιστα τώρα τελευταία κατέγραψε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής τις αναγκαίες συνθήκες για Βιώσιμες Κοινωνίες με Συνεργασία στην ύπαιθρο της Αττικής και τις παρουσιάζουν σε όλους όσους θέλουν να έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμους και περιφέρεια).

Εξ άλλου μετά την παρακολούθηση της συζήτησης στην Ελληνική Γεωργική Ακαδημία (5/3/2019, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στην ΕΕ τα έτη 2021-2027, που παρακολούθησε η Μάγδα Κοντογιάννη, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προτίθεται να συμβάλλει στην επιτυχία της δημιουργίας μιας πρωτοβουλίας για συγκρότηση Ομάδας Τοπικής Δράσης με συλλογικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την Τοπική Ανάπτυξη στην ύπαιθρο της Αττικής, προετοιμάζοντας τους κατοίκους της υπαίθρου της Αττικής Γης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.


Στο φιλόξενο χώρο της Λ. Πορφύρα 4, Αχαρναί προσκαλούνται συλλογικοί φορείς για μια πρώτη συζήτηση την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, στις 11.00.

You might also like