Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για Διεπαγγελματική Φέτας

Με τη συμμετοχή παραγωγικών φορέων

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργού, Σταύρου Αραχωβίτη, και της Υφυπουργού, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, είχαν όλοι οι παραγωγικοί φορείς που εμπλέκονται στην παραγωγή του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας.

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Εκφράστηκαν για μια ακόμα φορά οι απόψεις όλων των πλευρών και καταβλήθηκε προσπάθεια να επικρατήσει πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαδικαστικές λεπτομέρειες και να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος σκοπός, που είναι η προστασία και η ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος.

Κατατέθηκαν προτάσεις προς συζήτηση και δόθηκε ο χρονικός ορίζοντας μίας εβδομάδας – μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου – προκειμένου να υπάρξουν οι απαντήσεις επί των προτάσεων, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο, “Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ υποστηρίζει έμπρακτα και ευελπιστεί στη συμφωνία για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης”.

Σε κάθε περίπτωση”, τόνισε ο Υπουργός, “η πολιτική ηγεσία αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στο εθνικό μας προϊόν και κάλεσε όλες τις πλευρές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το ίδιο”.

Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ), Σατολιάς (Καλάβρυτα), Ρίζος (Τύρναβος), Πεβερέτος (ΣΕΚ), Τάχας (Τυροπαραγωγοί Θεσσαλίας), Βιτάλης (Δωδώνη) κ.ά. στη συνάντηση στο ΥπΑΑΤ.
You might also like