Δυνατό ξεκίνημα για το Τυράκειον από την Κέα

Λανσάρει και παγωτό για τη σεζόν που ξεκίνησε

Στον τρίτο χρόνο λειτουργίας βρίσκεται η γαλακτοκομική και τυροκομική επιχείρηση Τυράκειον  του Αλέξανδρου Μυκονιάτη από την Κέα (Τζιά), ο οποίος στα 26 χρόνια του ξεκινάει μια ελπιδοφόρα πορεία στο χώρο της παραγωγής.

 

Απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο νεαρός παραγωγός έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων του και να κυκλοφορεί σήμερα 13 διαφορετικά προϊόντα. Μεταξύ των οποίων ορισμένα γαλακτοκομικά όπως φρέσκο γάλα, κρέμες και σήμερα πλέον και παγωτό για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

 

Το Τυράκειον είναι όμως γνωστό κυρίως για τα ποιοτικά τυροκομικά προϊόντα του. Κοπανιστή, Ξινό, Κατσικίσιο τυρί, Γραβιέρα και φυσικά  το διάσημο ντόπιο τυρί Ξηροτύρι από αγελαδινό γάλα είναι μερικά από τα προϊόντα που παράγει. Προς το παρόν η παραγωγή των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων του διανέμεται στο νησί ενώ εντυπωσιακές είναι οι συσκευασίες και η συνολική γραφιστική αισθητική των προϊόντων.

You might also like