Η θέση του ΣΕΚ για τον κτηνίατρο εκτροφής

Ένταση προκάλεσε η διάταξη σχεδίου νόμου

Με αφορμή Δελτίο τύπου της ΠΟΓΕΔΥ και της Π.Ε.Κ.Δ.Υ., με το οποίο καλούνται οι φορείς σε συστράτευση για να αποσυρθεί διάταξη σχεδίου νόμου που αφορά τον  «Κτηνίατρο Εκτροφής», ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας  καταθέτει εκ νέου τη γνωστή  σε όλους άποψη – θέση της οργάνωσης.

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΚ έχει ως εξής:

“Α) Για το θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής: Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία των κτηνιάτρων εκτροφής στις κτηνοτροφικές μας εκμεταλλεύσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, ως υπηρεσία συμπληρωματική της δημόσιας κτηνιατρικής, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότησή τους από το κράτος. Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την επιστημονική στήριξη των κτηνοτρόφων και τη στενή συνεργασία  τους με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και κυρίως με τον κτηνίατρο, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία του ζωικού μας κεφαλαίου και να επιτυγχάνονται οι αποδόσεις που θα επιφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς.

Β) Για τη Δημόσια Κτηνιατρική: Θεωρούμε αναγκαία την ύπαρξη μίας ισχυρής, και ορθολογικά στελεχωμένης Δημόσιας Κτηνιατρικής. Απαιτείται στελέχωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο  κτηνιατρικό προσωπικό, τα τεχνικά μέσα και όλους τους απαιτούμενους πόρους, για την αποτελεσματική λειτουργία τους. Η ισχυρή και στελεχωμένη Δημόσια Κτηνιατρική θα διασφαλίσει, την εξυγίανση του ζωικού  μας κεφαλαίου, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των Ζώων και εν τέλει την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας .

Υποστηρίζουμε, όπως τοποθετηθήκαμε παραπάνω, το θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής, ως  απαραίτητη υπηρεσία, συμπληρωματική της Δημόσιας Κτηνιατρικής”.

You might also like