ΤΡΙΚΚΗ: ‘Φουρτούνες’  λόγω Λιούτα στον συνεταιρισμό

Σε περιπέτειες μπαίνει για μια ακόμα φορά η γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ καθώς σε αδιέξοδο οδηγείται η αντιδικία  ανάμεσα στον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Τρικάλων και την γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities.

 

Η δεύτερη έχει προσφύγει στα δικαστήρια κι έχει πετύχει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Συνεταιρισμού Αχιλλέα Λιούτα για υπόλοιπο οφειλών της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι ύψους 1,9 εκατ. δολαρίων για τις οποίες στη γαλλική εταιρεία είχαν δοθεί επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ που όμως δεν πληρώθηκαν.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σε media της Θεσσαλίας η γαλλική εταιρεία πέτυχε  να εκδοθεί απόφαση ελληνικών δικαστηρίων για το σύνολο της οφειλής.  Ήδη ορίστηκε ο πρώτος πλειστηριασμός, για δύο αγροτεμάχια στα Σερβωτά Τρικάλων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο.

Τα αγροτεμάχια εκπλειστηριάζονται για 50.000 δολάρια κάτι που σημαίνει ότι να συνεχιστεί η κατάσταση πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει και η ίδια η γαλακτοβιομηχανία.

You might also like