Μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε αμερικανικά παγωτά

Η εταιρεία  Ben & Jerry's στηρίζει αυτόχθονες κι ‘ενοχλεί’ τον Ντ. Τραμπ

Το νέο παγωτό Pecan Resist της εταιρείας Ben & Jerry’s προωθεί τον ακτιβισμό. Πρόκειται για ένα περιορισμένης κυκλοφορίας προϊόν: παγωτό σοκολάτας με κομμάτια φουντουκιού, καρπούς πεκάν, καρύδια και αμύγδαλα. Το προϊόν όπως ισχυρίζεται η εταιρεία αποτελεί μέρος της εκστρατείας για τον περιορισμό της αδικίας και την υπεράσπιση  όσων αγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα πιο δίκαιο έθνος κι αυτό είναι μια σαφή αναφορά στους αγώνες των αυτοχθόνων Αμερικανών ενάντια στους αγωγούς πετρελαίων που προωθεί ο Πρόεδρος.

 

Η εταιρεία έχει χρηματοδοτήσει τέσσερις κοινωνικές οργανώσεις, τις Color Of Change, Honor the Earth, Women’s March και Neta με 25.000 δολάρια έκαστη. Πρόκειται για οργανώσεις που υπερασπίζονται δικαιώματα των ‘Native Americans’.

«Η εταιρεία δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στις πολιτικές του Προέδρου Τραμπ οι οποίες προσπαθούν να πάνε πίσω δεκαετίες προόδου όσον αφορά τη φυλετική ισότητα και την ισότητα των φύλων, την κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα LGBTQ και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών – όλα δηλαδή τα ζητήματα που αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής αποστολής της εταιρείας για 40 χρόνια» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η  Ben & Jerry’s, η οποία αποκτήθηκε από την Unilever το 2000, έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογο τρόπο για να προωθήσει την ατζέντα της κοινωνικής δικαιοσύνης που υιοθετεί. Για παράδειγμα, το διάσημο παγωτό της Chubby Hubby μετονομάστηκε σε Hubby Hubby το 2009 για να εορτάσει ένα γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στο Βερμόντ (όπου είναι η έδρα της εταιρείας).

Άλλα προϊόντα της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί  στο παρελθόν για την εναντίωση της εταιρείας στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και την προώθηση των δικαιωμάτων ψήφου.

You might also like