Η Δωδώνη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Στόχος η συγκέντρωση 1 τόνου γάλακτος για την Κιβωτό του Κόσμου

Η Δωδώνη γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και συλλέγει 1.000 λίτρα φρέσκου, 100% ελληνικού γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

 

Το γάλα αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή των αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων Δωδώνη και το βασικότερο συστατικό που τους χαρίζει τη γεύση του Καλού.  Φέτος, η Δωδώνη προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί το ειδικά διαμορφωμένο microsite https://www.tasteofgood.gr/milkname και να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος δίνοντας όνομα στα πιο γλυκά μέλη της Δωδώνη, τα όμορφα ζώα της Ηπείρου που αποτελούν την πηγή της Γεύσης του Καλού.

Ως και τις 6 Ιουνίου, οι επισκέπτες καλούνται να «βαφτίσουν» τα πιο αγαπημένα ζώα της Δωδώνη και να βοηθήσουν στη συλλογή 1 τόνου γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, λαμβάνοντας έτσι μέρος στην κλήρωση για δώρα γεμάτα από Δωδώνη.

Σημειώνεται πως η Δωδώνη στηρίζει με γαλακτοκομικά προϊόντα την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπως και αλλά ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τηρώντας τις αξίες και τις παραδόσεις της Ηπείρου.

Παράλληλα αποτελεί ενεργό υποστηρικτή της κοινωνίας καθώς συνεργάζεται με 5.500 μικρούς και μεγάλους παραγωγούς σε 514 χωριά, απασχολεί περισσότερους από 450 ανθρώπους σε Ιωάννινα, Αθήνα, Θήβα και Θεσσαλονίκη και υπερήφανα πρεσβεύει τη Γεύση του Καλού σε 50 χώρες παγκοσμίως.

You might also like